Natuurlijk uitje vol pompoenen
archief oud artikel 21 september 2013 Toerisme Nes aan de Amstel, Noord-Holland Wat kun je doen met een pompoen? Daar kom je achter tijdens het pompoenen oogstweekend. Kies voor een natuurlijk uitje en oogst pompoenen in de Zomerbloemen Pluktuin!
Zoek de grootste, gekste en lekkerste pompoen uit en neem hem mee. Het is pompoenen oogstweekend in de Zomerbloemen Pluktuin! Wist je dat je met pompoenen prima kunt koken? Proef en leer bij Boerin en de Kok! Zij maken ter plekke allerlei (h)eerlijke pompoengerechten.
Gekke bekken en pony's
De kids vermaken zich ondertussen met gekke bekken: de hele dag mogen ze pompoenen uithollen en er gezichtjes in uitsnijden. Er is speciaal en veilig gereedschap aanwezig. Of trek zelf een gekke bek en laat je schminken. En Stal Zadelpret is er ook de hele dag! Als je durft, mag je een ritje maken op één van de pony's. Pas je op dat de pony niet stiekem alle bloemen op eet?Bezoekersinformatie:
Zomerbloemen PluktuinAmsteldijk Zuid 183b
1188 VN, Amsterdam
Pompoenen oogstweekend: zaterdag 21 & zondag 22 september
Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur
Entree: gratis
Gekke gezichtjes snijden of (h)eerlijk koken
Recept: Verse pompoensoep
Neem je pompoen mee naar huis en ga zelf aan de slag in de keuken! Probeer deze verse pompoensoep voor vier personen eens:Ingrediënten:
- 2 kleine pompoenen;
- 750 ml. kippenbouillon;
- 150 ml. slagroom;
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat;
- 1/2 theelepel gemalen salie;
- 1 1/2 theelepel zout;
- 4 eetlepels zure room.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 6;
- Snij de pompoenen door de helft en schep de zaadjes eruit.
- Vet een bakblik in met olie.
- Leg de pompoen met het vruchtvlees naar beneden op het bakblik en rooster tot het zacht is, in ongeveer 45 minuten.
- Haal de pompoenen uit de oven en laat afkoelen.
- Verwijder het vruchtvlees zodra de pompoenen zijn afgekoeld en stop in een mixer of keukenmachine. (Gooi de schil weg!)
- Voeg kippenbouillon toe aan de pompoen en pureer.
- Schenk de soep in een grote steelpan en breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur.
- Roer de room, nootmuskaat, salie en zout erdoor.
- Roer goed door en haal van het vuur.
- Serveer met een lepel zure room.
Nieuws - Laatst gewijzigd: 2013-09-23 09:34:30 · Gepubliceerd: 21 september 2013 - 1340