Eerste Noordkustfestival in Pieterburen

Eerste Noordkustfestival in Pieterburen




» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Groninger Landschap houdt zondag 18 mei het eerste Noordkustfestival speciaal voor gezinnen met kinderen. Het festival staat in het teken van wind en water.

In en rond het bezoekerscentrum Buitenplaats Noordkust in Pieterburen zijn veel activiteiten georganiseerd. Daar kan je je eigen brood bakken, braakballen van uilen uitpluizen, dan kun je zien wat de uil gegeten heeft, of waterbeestjes vangen in de sloot. Ook kan je meehelpen met het decor en het verhaal van verhalenvertelster Freya Noest. Je kan ook met de huifkar naar een speciaal uitzichtpunt om vogels en de kwelders te bekijken. Je kan bovendien de molen van Pieterburen beklimmen.

Er zijn ook allerlei proefjes met water te doen. Wil je bijvoorbeeld weten wat de kwaliteit van het water van een sloot of vijver bij jou in de buurt is, neem dan een jampot gevuld met dit water mee, dan gaan we dat samen onderzoeken.

Kom met het hele gezin, want voor iedereen is er wel wat te doen:
- braakballen uitpluizen
- doe mee met het poppentheater van Freya Noest
- zoek en bekijk waterdiertjes
- bak je eigen brood
- schilder de kwelders en het wad
- zoek waddiertjes
- beklim de molen
- maak een tochtje met de huifkar
- kijk met een telescoop naar de vogels op de kwelders en de wadden

Parkeergelegenheid is er bij de zeehondencrèche, die op een paar minuten lopen van de Buitenplaats ligt. Kijk voor meer informatie over Het Groninger Landschap op www.groningerlandschap.nl. Noordkustfestival

 Bezoek groningerlandschap.nl

Eerste Noordkustfestival in Pieterburen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.