Kasteel Amerongen laat zich van zijn winterse kant

Kasteel Amerongen laat zich van zijn winterse kant


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 15 januari tot en met eind maart 2015 zijn Kasteel Amerongen en de tuin in winterslaap. In deze periode laat het Huys zich van een heel andere kant zien.

Kasteel Amerongen was oorspronkelijk een zomerresidentie. Dat betekent dat er in de winter geen bewoning op het kasteel was. De kunstcollectie en meubels werden afgedekt met lakens, de beelden in de tuin werden in doeken gehuld en de familie vertrok naar de stad.

Behoud en beheer
Ook vandaag de dag houden het Huys en de tuin een winterslaap. Juist het afdekken van de collectie en de meubels is een mooie aanleiding om aspecten op het gebied van behoud en beheer van een historisch interieur en de tuin door middel van een rondleiding toe te lichten. Ook is het een uitgelezen moment om bezoekers te informeren over hoe de bewoners door de eeuwen heen de wintermaanden doorbrachten.

Omdat de collectie niet alleen is afgedekt maar ook dichter bij elkaar is gebracht, zijn ruimtes meer toegankelijk voor publiek. Zo zijn de diverse plafondschilderingen nu beter te zien. Tijdens de rondleidingen wordt gebruik gemaakt van de personeelstrappen zodat de bezoeker een uniek kijkje achter de schermen krijgt. Ook worden in deze periode onderwerpen als de ijskelder, het functioneren van kachels en rookkanalen en bijzondere winterse verhalen onder de aandacht gebracht. Hierdoor beleeft de bezoeker het gebouw op een hele andere wijze.

 Bezoek www.kasteelamerongen.nl

Kasteel Amerongen laat zich van zijn winterse kant
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.