Bevrijdingsfestival Brabant 2023




Bevrijdingsfestival Brabant 2023

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bevrijdingsfestival Brabant 2023 is begonnen met aftellen. Het gratis festival, dat op 5 mei plaatsvindt op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch, nodigt uit tot bijzondere ontmoetingen met meer dan 30 artiesten op drie podia, een Vrijheidscollege en de jaarlijkse Vrijheidslunch. Dit jaar reizen o.a. Goldband, Go_A, Dubioza Kolektiv, Gaidaa en Babs af naar ’s-Hertogenbosch.
Slava Ukraini
Een van de belangrijkste headliners op Bevrijdingsfestival Brabant 2023 is Go_A. De Oekraïense songfestivalsensatie belichaamt het thema dat dit jaar op alle Bevrijdingsfestivals wordt gevoerd: ’leven met oorlog’. De act brengt niet alleen een uniek electro-folk geluid naar de Pettelaarse Schans, maar ook een belangrijk geluid tegen oorlog, onderdrukking en facisme. Bevrijdingsfestival Brabant is trots dat ze een podium kunnen bieden aan een urgente stem met een positieve boodschap in een verwarrende tijd.

Belangrijke boodschap
Naast festivalsensaties als Goldband en Pyro biedt Bevrijdingsfestival Brabant dit jaar een podium aan andere belangrijke geluiden. Zo komt Dubioza Kolektiv naar ’s-Hertogenbosch. Het collectief dat is ontstaan uit de as van de Bosnische Burgeroorlog laat zien dat zelfs in de diepste duisternis schoonheid en plezier kan groeien. De zevenkoppige ska-rock-dub-punk club staat garant voor een feestje en Bevrijdingsfestival Brabant is daarop geen uitzondering. Ook biedt het festival een podium aan Babs. Deze Leidse rapper zet niet alleen je heupen maar ook je hoofd in beweging. Met haar zonnige pop-raps geeft ze kleur aan zwart-wit denken en breekt ze, met knallende beats, alle hokjes af.

Plein van de Vrijheid
Het thema ‘Leven met oorlog’ staat centraal op het festivalterrein. Op het Plein van de Vrijheid vinden ze bijvoorbeeld stands van Amnesty International, Stichting Vluchtelingenwerk en andere organisaties die zich inzetten voor vrijheid en oorlogsslachtoffers. Bezoekers kunnen hier meer leren over de impact van oorlog en wat ze kunnen doen om een verschil te maken. Daarnaast kunnen kinderen op het Familie Vrijheidsplein spelenderwijs leren over vrijheid en onvrijheid door middel van spelletjes, schmink, poëzie, verhalen en muziek.

 Bezoek www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Bevrijdingsfestival Brabant 2023
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.