Ciconia Consort - Oud-Hollandse Feestdagen




Programma
Hendrik Andriessen Kuhnau variaties
Robert Schumann Frölicher Landmann, uit: Kinderszenen
Johann Nepomuk Hummel Variaties op 'O du lieber Augustin' voor orkest in C-groot
Willem van Otterloo Suite voor strijkorkest
Jan van Gilse, arr. Jeff Hamburg Zwei Sätze
Modest Moessorgski Schilderijententoonstelling

Oud-Hollandse Feestdagen staat voor een avondje oud-Hollandse nostalgie. Met een beeldpresentatie van Hollandse oude meesters zoals Melchior d’Hondecoeter, Frans Hals en Rembrandt speelt het gepassioneerde strijkorkest Ciconia Consort onder leiding van Dick van Gasteren een bijzondere Schilderijententoonstelling van Moessorgsky. Met een virtuele Elfstedentocht worden de promenades tussen de schilderijen het oude kasteel, de Poolse ossenwagen en de poort van Kiev schaatsend afgelegd op prachtige wintertaferelen van Hendrick Avercamp.

Als authentiek Hollandse traditie zal ook het Sinterklaasfeest dit heerlijck avondje niet ontbreken. Wist je dat Daar wordt aan de deur geklopt oorspronkelijk een lied is uit de klassieke tijd? Hummel schreef zijn Variaties voor orkest op deze populaire melodie. De klanken van Willem van Otterloo en Hendrik Andriessen maken het echt Nederlandse kerstgevoel compleet.

Strijkorkest Ciconia Consort wordt geleid door dirigent Dick van Gasteren. Hij speurt voor zijn internationale gezelschap van jonge topmusici naar onbekende meesterwerken. Zo brengt hij regelmatig ware juweeltjes voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Het Ciconia Consort krijgt inmiddels nationale en internationale erkenning, vanwege zijn bijzondere thematische concerten op hoog artistiek niveau. Het ensemble heeft nu vier internationaal gelauwerde cd’s uitgebracht, die regelmatig te horen zijn via internationale radiostations, zoals ABC Classic (Australië), het Duitse SWR2 en de Britse BBC.

 Bezoek www.theaterdakota.nl

Ciconia Consort. Foto: Jan Hordijk
Ciconia Consort. Foto: Jan Hordijk
Ciconia Consort. Foto: Jan Hordijk
Ciconia Consort. Foto: Jan Hordijk
Talitha van der Spek, mezzo-sopraan. Foto: Hans Hijmering
Talitha van der Spek, mezzo-sopraan. Foto: Hans Hijmering
Maria Pedano, sopraan. Foto: Jan Hordijk
Maria Pedano, sopraan. Foto: Jan Hordijk