Ambacht in Beeld Festival 2024

Ambacht in Beeld Festival 2024


-advertentiepositie-



De tiende editie van het Ambacht in Beeld Festival vindt dit jaar op 21 & 22 september plaats in de NDSM Loods in Amsterdam. Het wordt een speciaal jubileum! Met ruim 100 meester-ambachtslieden, workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en optredens biedt het festival een unieke kans om ambachten te ontdekken, uit te proberen en nieuwe vaardigheden te leren.
Van vergulden met bladgoud en je eigen telefoontasje maken van restleer tot glas graveren en borduurkunst uit Fez: kies je favoriete workshops en masterclasses en koop alvast je workshoptickets online (en natuurlijk een entreeticket).

Voor iedereen
Maar er is ook veel te beleven tijdens het festival waar je niet extra voor hoeft te betalen. Loop binnen in het Herstelatelier, waar je eenvoudige en effectieve technieken leert om beschadigde of versleten kleding te repareren en te pimpen. Neem een kijkje bij de klokkenmaker en zijn prachtige uurwerken en speeldozen, bij het meubel restaureren en bij het prachtige geborduurde woud. Laat je juwelen gratis schoonmaken, bewonder de demonstraties diamant slijpen en ga ook zelf aan de slag! Schep je eigen papier, leer papierknippen en Staphorster Stipwerk, weef mee op een reuze weefgetouw, borduur mee op een enorm borduurraam en tuft mee aan een gezamenlijk kunstwerk.

Tuften? Ja, wat voor oude ambacht dat is ontdek je op het festival! Allemaal voor slechs €7,50 (of een tientje als je een ticket aan de deur koopt). Neem tussendoor ook een poosje plaats in de bioscoop om prachtige documentaires over ambachtelijk meesterschap te bekijken. Nieuw dit jaar is de Repair Shop, waar je gespecialiseerde ambachtslieden aan het werk ziet om bijzondere oude spullen te repareren.

Voor kinderen
Er zijn ook allerlei leuke workshops voor kinderen, van je eigen dier timmeren of maken met papier-maché tot borduren, je eigen platenspeler knutselen en een mozaïek maken van afvalmaterialen en stukjes speelgoed.

Foodcourt en food workshops
Tijdens het festival is er ook een foodcourt met een uitgebreide selectie producten. Proef de smaken van Zuid-Italië bij Stile Sud en de smaken van India met een twist bij Sergeant Pepper, ontdek de wereld van Bubble tea bij BobaQtea en ontdek hoe je je eigen kimchi, theemelange en pindakaas kunt maken tijdens food workshops.

Praktische informatie
Het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 in de NDSM Loods, NDSM-Plein 85 in Amsterdam-Noord. De toegangsprijs bedraagt €10,00 aan de deur en €7,50 in de voorverkoop online. Let op: iedereen die het festival bezoekt heeft een entreeticket nodig, ook als je een workshop of masterclass gaat volgen. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang, maar hebben wel een gratis entreeticket nodig.

 Bezoek ambachtinbeeldfestival.nl

Foto: Stichting Ambacht in Beeld © Bram Kloos Photography
Foto: Stichting Ambacht in Beeld © Bram Kloos Photography
Foto: Stichting Ambacht in Beeld © Bram Kloos Photography
Foto: Stichting Ambacht in Beeld © Bram Kloos Photography
Foto: Stichting Ambacht in Beeld © Bram Kloos Photography
Foto: Stichting Ambacht in Beeld © Bram Kloos Photography