Gouda Cheese Awards 2024

Gouda Cheese Awards 2024




» Let op: deze activiteit is voorbij «

Er is niets zo Hollands als kaas. Kaas is ons favoriete broodbeleg! Maar … welke kaas vinden we nou het allerlekkerst? Je hoort, ziet én proeft het donderdag 6 juni op de Markt in Gouda. Want dan is de finale van de Gouda Cheese Awards 2024. En die wordt gepresenteerd door niemand minder dan … Irene Moors!

Dit jaar draait de spannende wedstrijd om kaas in de categorieën Gouda jong belegen (48+) en geitenkaas oud (50+). Welke kazen uiteindelijk goud winnen in Gouda, wordt bepaald door een driekoppige jury, die de genomineerde kazen live op het podium aan een smaaktest onderwerpt. Een van die juryleden is Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen. Ze was onlangs nog te zien in de populaire serie BBQStreet op 24Kitchen en presenteert volgend voorjaar alweer haar derde kookboek. Jadis maakt ter plekke een paar kleine gerechtjes met kaas. Ben jij erbij? Wie weet ben je dan een van de gelukkigen die ze mag komen proeven.

Maar … ook de muziek smaakt naar méér! Want er treedt een uniek drietal op: Trio Top. Oftewel charmante frontman Joris Lutz (bekend van diverse radio- en tv-stations) met zijn legendarische metgezellen Martin Bakker en Evert Josemanders (Het Groot Niet Te Vermijden).

Meemaken? Je kunt er gratis bij zijn. De wedstrijd start om 10.00 uur op de Markt in Gouda met het luiden van de traditionele kaasbel. Proef mee, maak kennis met de Goudse Kaasmarkt en ga op de foto met Frau Antje; de bekendste Nederlandse in Duitsland en hét symbool van Nederlandse kaas daar. Het programma duurt tot 13.00 uur. Wie geen genoeg krijgt van kaas, kan daarna naar de Gouda Cheese Experience of het kaasmuseum in De Waag!

 Bezoek www.goudacheeseawards.nl

Gouda Cheese Awards 2024
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.