Mystic




Mystic

Culturele kruisbestuiving en spirituele verbinding

Alles is een ontmoeting, zegt het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO). En van elke ontmoeting wordt je rijker. Het AAO speelt vanavond een voorproefje van de muziek uit de dansvoorstelling Mystic, waarmee ze in voorjaar 2025 op tournee gaan langs de theaters. In Mystic verkent het AAO muziek uit een enorm gebied, van West-China tot het Iberisch schiereiland, in een vervoerende zoektocht naar kruisbestuiving en spirituele verbinding.

De muziek van het Midden-Oosten kenmerkt zich door een bijzonder gebruik van toonladdersystemen. Deze maqams bestaan niet alleen uit bepaalde noten, maar vormen een complex van samenhangende melodieën, versieringen en spirituele betekenissen. Vergelijkbare muziektradities bestaan in andere delen van de wereld, van de Balkan en de Kaukasus tot de Maghreb en zelfs bij de West-Chinese Oeigoeren. In dit concert gaat het AAO overal op bezoek. 

I.s.m.

  ICK Dans

Tickets en consumpties
Koop een ticket à € 18,00 voor een concert met borrel óf een concert met diner op de website het van Muziekgebouw. Alle consumpties (eten/drinken) reken je ter plekke af op het terras. 

Slecht weer?
Bij slecht weer verplaatsen we het optreden naar binnen in de Entreehal, met uitzicht over het IJ. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

 Bezoek www.muziekgebouw.nl

Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.
Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.