Babar en het ontstaan van de wereld (6+)




Babar en het ontstaan van de wereld (6+)

Het bekendste olifantje ter wereld komt muzikaal tot leven Poulenc, Milhaud

De bekende Nederlands/Amerikaanse kinderboekenschrijfster Mylo Freeman schreef een gloednieuw scheppingsverhaal over het ontstaan van de wereld. Planeten en dieren spelen de hoofdrol en het olifantje Babar beleeft onvergetelijke avonturen. Verteller Jennifer Muntslag neemt je mee in het verhaal, omlijst door live animaties van Sjeng Schupp. Kijk mee hoe de aarde ontstaat en hoe Babar tot leven komt in deze fantastische familievoorstelling!

Het olifantje Babar is een van de bekendste kinderboekenpersonages ooit. De boeken van Jean de Brunhoff veroverden kinderharten over heel de wereld. Mylo Freeman heeft zo’n zestig kinderboeken op haar naam staan, waaronder haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Het tienkoppige Ensemble SeaSession voert twee Franse meesterwerken uit de vorige eeuw in een sprankelende nieuwe versie uit. Met de nieuw gecomponeerde Afrikaanse intermezzo's van Richard Rijnvos ontstaat een magische wereld, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

Maak je eigen dierenmasker
In de Afrikaanse mythologie hebben maskers magische krachten, ook dierenmaskers. Zet je een dierenmasker op, dan is er geen verschil meer tussen mens en dier. Voorafgaand aan het concert kun je een masker van een hyena, krokodil, kameleon, buffel, aap of een olifant beschilderen of versieren. Van alle maskers maken we een mooie tentoonstelling die je na afloop kunt bewonderen. Uiteraard mag je je masker daarna mee naar huis nemen. Ook liggen er na afloop gratis kleurplaten om mee te nemen, ontworpen door Sjeng Schupp.

 

Francis Poulenc L'histoire de Babar
Darius Milhaud La création du monde
Richard Rijnvos Afrikaanse tussenspelen (nieuw werk)

 Bezoek www.muziekgebouw.nl

Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.
Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.