Dekmantel aan 't IJ




Dekmantel aan 't IJ

Verken de grenzen van muzikale verbeelding

Jameszoo / / Grote Zaal
Jameszoo noemt zijn stijl 'naïeve computerjazz', maar zijn muziek is allesbehalve simpel. Met een mix van tegenstrijdige klanken en ritmes geeft deze Nederlandse componist elke keer weer een vernieuwende draai aan de evolutie van jazz. Het resultaat zijn warme, fijne en wat vreemde opnames, die vooral uitgebracht worden op Brainfeeder, het label van Flying Lotus. Jameszoo begon zijn muzikale carrière eind 2000 als dj in Den Bosch en benut zijn talent voor het vinden van obscure vinylplaten nog steeds. Hij samplet van alles door elkaar: van progressive en krautrock tot elektronische experimenten en gekke beats. Dat hoor je terug in zijn improviserende, speelse sound.

Bnnyhunna / / Grote Zaal
Benjamin Ankomah is een opkomende Ghanese muzikant en producer die in Amsterdam opgroeide. Al op jonge leeftijd voelde hij de behoefte tot creatieve zelfexpressie en in de kerk leerde hij verschillende instrumenten bespelen. De afgelopen jaren produceerde hij voor en toerde hij met verschillende muzikanten, en in 2021 verscheen dan eindelijk zijn debuutproject SINTHA. Sterk beïnvloed door de warmere klanken van hiphop, R B, jazz en soul, gooit Bnnyhunna deze in zijn eigen experimentele mixmachine. Zijn multidisciplinaire visie komt vervolgens verder tot uitdrukking in fotografie, film en poëzie.

Midori Takada / / Grote Zaal 
Midori Takada, de koningin van de minimalistische muziek, bracht in 1981 het album Through the Looking Glass uit, dat nu een cultklassieker is. Met 72 jaar op de teller blijft ze muziek uitbrengen. Haar carrière van veertig jaar omvat zowel solo-, groeps- als theaterstukken. Met haar virtuoze techniek en gevoel voor ritme tilt ze haar performances boven het muzikale uit. Ze creëert filmische ervaringen die complete ecosystemen oproepen – denk aan kronkelige boomwortels, ondergrondse schimmelnetwerken en de werking van de menselijke psyche.

 Bezoek www.muziekgebouw.nl

Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.
Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.