Nederlands Film Festival




Nederlands Film Festival

Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film, series en digitale cultuur op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters en cafés tijdens een van de vele filmvertoningen, unieke evenementen of premières waar jij bij kunt zijn.

Bekijk als eerste het beste van eigen bodem. Bezoek een van onze bijzondere premières en zie Gouden Kalf genomineerden op het festival in september!

Elk jaar organiseert NFF met verschillende partners speciale filmprogramma's zoals Vice Night, Fullscreen, Queer Day & Short Story Long. Tijdens deze specials komen verrassende en relevante thema's aan bod.

Heb jij altijd al in het hoofd van een maker willen duiken? Tijdens het festival worden er uitgebreide nagesprekken, Q&A's en themaprogramma's georganiseerd. Er vinden ook Masterclasses plaats waarbij de bioscoopstoel verandert in een comfortabele collegebank. In 2,5 uur kijk je één of meerdere film(s) en worden de makers uitgebreid geïnterviewd over hun werk en visie.

Verhalen in de vorm van o.a. VR en andere interactieve ervaringen krijgen hier de ruimte die ze verdienen. Kom kijken, ervaren, beleven en verwonder je over de rijkheid die de Nederlandse digitale cultuur biedt.

NFFx030 transformeert de gehele stad Utrecht in een festival. Samen met vele Utrechtse organisaties worden er door de stad verschillende evenementen georganiseerd. Woon een van de live performances, exposities, filmdiners of debatavonden bij en beleef de festivalsfeer in de stad.

 Bezoek www.filmfestival.nl