Kinderactiviteit: Jeugdkerstwandeling

Kinderactiviteit: Jeugdkerstwandeling

Het is winter en het bos lijkt in een diepe rust verzonken. Binnen vieren we samen met anderen een warm en knus Kerstfeest. Vroeger dacht men dat de zon nooit meer terugkwam en vereerde men de groenblijvende sparrenboom oftewel de Kerstboom. Waarom? Omdat men hoopte dat het hierdoor weer sneller langer licht zou worden en de bladeren, bloemen en vruchten weer snel aan de bomen en struiken komen. Na een winterwandeling en een knutselactiviteit op de Zevenboom met onze gidsen, gaat iedereen met een mooie kerstversiering naar huis.

Zorg voor warme kleding en goed schoeisel voor uw kinderen. Er mag n ouder mee als begeleider, maar dat is niet nodig voor de activiteit

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 Bezoek www.limburgs-landschap.nl