Vogeltrek in de Duvelskuul

Vogeltrek in de Duvelskuul

De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Paviljoen Bleijenbeek (Bleijenbeek 14, 5851 EE Siebengewald). Denk aan stevig schoeisel.

Vogeltrek
De herfst is begonnen het signaal voor sommige vogels om op reis te gaan en warmere oorden op te zoeken. In De Maasduinen is het dan ook een komen en gaan van vogels. Niet alleen vertrekken er veel soorten, Nederland is ook een plek waar vogels uit de Scandinavische landen graag overwinteren omdat het hier minder winters is. Oktober is dan ook een ideale maand om op zoek te gaan naar vogels.

Naar Dn Duvel

Het is altijd spannend of er vogels gespot worden tijdens een natuurexcursie. Onderweg zal de gids dan ook stil staan bij het verhaal van de streek. Het rondje Duvelskuul is vandaag de dag goed begaanbaar. Dat was vroeger wel anders. Het was een en al moeras dat voor een groot deel onbegaanbaar was. Er gaan dan ook verhalen dat mensen verdwenen zijn in het gedeelte wat wij nu de Duvelskuul noemen. Volgens oude verhalen kregen deze mensen een rondje naar dn Duvel omdat ze weggezakt zijn in het moeras. Dit en meer komt dan ook aan bod tijdens deze bijzondere excursie. Goed om te weten, er wordt wel gewandeld langs Kasteelrune Bleijenbeek, echter wordt de rune zelf niet bezocht.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 Bezoek www.limburgs-landschap.nl