Dichters in de Prinsentuin 2024




Dichters in de Prinsentuin 2024

12, 13 en 14 juli wordt de Groningse Prinsentuin weer het decor van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin uitgebreid met het Martinikerkhof en omgeving. Het festival biedt het podium aan Lieke Marsman, Robin Block, Babeth Fonchie Fotchind, Piet Gerbrandy en vele anderen.
De 27e editie van het festival opent op vrijdagavond met een programma rondom de mystieke ervaring met o.a. Lieke Marsman en Roelof ten Napel. Zaterdagavond is er een Poetry Processing Party; een feestelijke avond vol met muzikale poëzie en muziek vol poëzie.
Zaterdag en zondag zijn er gedurende de dag verschillende performances en voordrachten en de voor het festival zo kenmerkende en gewaardeerde dichtbij-momenten in de loofgangen. Daarnaast zijn er interviews, gesprekken en programma’s van onder meer Centrum Groninger Taal en Cultuur, Noordstaat, Poëzietijdschrift Awater en het Poëziepaleis.
De bezoeker kan zelf met poëzie aan de slag in één van de vele workshops rondom bijvoorbeeld vertalen, vorm en spoken word.
Tijdens Dichters in de Prinsentuin 2024 staan ruim zeventig dichters en andere artiesten uit Nederland, Vlaanderen en andere taalgebieden op het podium, bijvoorbeeld stadsdichter Esmé van den Boom, Idwer de la Parra, Lillian Zielstra, en Ruth Lasters. Onder gasten uit het buitenland zijn John Murillo en Nicole Sealey uit de Verenigde Staten.

Meer informatie over de programma's vind je op de festivalwebsite www.dichtersindeprinsentuin.nl

 Bezoek www.dichtersindeprinsentuin.nl

Ben Oranje; Foto: Stefan Lucassen
Ben Oranje; Foto: Stefan Lucassen