NEW WAVE. Future Voices in Art.

NEW WAVE. Future Voices in Art.




In de kunst, muziek, mode of politiek staat ‘een nieuwe golf’ altijd voor een beweging die doelbewust afwijkt van gestandaardiseerde ideeën, technieken of waarden. In deze tentoonstelling staat NEW WAVE. Future Voices in Art voor een beweging die ruimte maakt voor nieuwe perspectieven en verhalen, die het eenzijdige westerse perspectief, dat lange tijd leidend was in de kunstwereld, openbreken. Belangrijke mondiale thema’s worden in het werk van deze kunstenaars vanuit verschillende kanten belicht, waarbij niet-westerse denkbeelden en de ervaring van het leven tussen verschillende culturen leidend zijn. De zes installaties van The Nest, Marga Weimans, Nifemi Marcus Bello, Ameneh Solati, Yuro Moniz en Elejandro Martinez vertegenwoordigen deze NEW WAVE en nodigen de bezoeker uit deze te ervaren en zich erin te verdiepen.

Om NEW WAVE vanuit verschillende invalshoeken te kunnen ervaren, nemen programma- en documentairemaker Clarice Gargard en schrijver en medeoprichter van SMIB WORLDWIDE, Prof. Soortkill als audioguides de bezoeker mee in hun perspectief op de kunstwerken.

De tentoonstelling NEW WAVE. Future Voices in Art is mede mogelijk gemaakt vanuit de Basisinfrastructuur voor regionale musea van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 Bezoek stedelijkmuseumschiedam.nl

Foto: Fred Libochant
Foto: Fred Libochant