Walk Art Markt




Walk Art Markt

Zin in een lekker dagje uit met veel muziek, theater en kunst? Kom dan op zaterdag 24 augustus naar de Walk Art Markt (WAM) in het gelijknamige park aan de Slotlaan in Zeist. In ruim 130 kramen presenteren sierkunstenaars en ambachtsdesigners een gevarieerd aanbod van onder andere schilder-, glas- en houtkunst, keramiek en sieraden. Er is veel muziek, circus- en poppentheater en woordkunst. Vanaf 13.00 is er een speciaal kinderprogramma. Foodtruckers zorgen voor lekker eten en drinken. De markt is gratis en duurt van 10.00-17.00 uur.

Dit is wat je verder kunt verwachten. Om 11.30 verzorgt fanfarecorps Jonathan een vrolijke aftrap van de markt met een mix van marsmuziek, popsongs en tijdloze klassiekers. Verder komt coverband Klezmoar met popcovers en jong talent Lucie Stolk zingt wereldmuziek. Houd je van volksmuziek? Dan kun je je hart ophalen aan het repertoire van het Engelberg Trio met klezmer en muziek uit o.a. Ierland en Schotland. Zanger ‘John NotLennon’ neemt je mee naar de swinging sixties en rocking fifties. Met een vleugje Elvis, een beetje Everly Brothers en heel veel Beatles!

Luuk Lenders brengt volksmuziek uit allerlei landen en maakt daarvoor gebruik van instrumenten zoals tin whistles, een accordeon, ocarina’s, voetenpercussie, en een mini-mondharmonica. Soms bespeelt hij zelfs vier instrumenten tegelijk. Zijn optreden is altijd een belevenis! Verder strooit Walk Art-troubadour André Scheiber ook dit jaar weer talloze liedjes rond in het park.

Vanaf 13.00 uur is er ook voor kinderen van alles te beleven. Wegens groot succes komt Klaaske Kamp van Klaksa muziek- en poppentheater terug met een poppentheatervoorstelling in het park. Klaaske zingt, en speelt onder andere viool, contrabas en accordeon. De poppen die ze in haar voorstellingen gebruikt, maakt ze zelf. Ook sterschminkster Petra Lippmann is weer van de partij op de WAM. Zij schminkt in een handomdraai de mooiste creaties op je gezicht zodat je even helemaal anders bent.

Nieuw is het optreden van Mr. Poehaa (René Hildesheim). Met ‘Kliko, een Schoone voorstelling’, zorgt hij voor circustheater van de bovenste plank. Een bezem wordt een vliegende viool, en alles wordt ‘kliko schoon’. Met zijn aanstekelijke spel neemt hij je mee in zijn verhaal. Over verhalen gesproken: schrijfster Vera Boonen deelt haar mooiste woorden met je in haar kraam en nodigt jou uit hetzelfde te doen. Zo bouw je samen aan een taalkunstwerk.

Theatergroep Demasqué verzorgt enkele acts op verschillende locaties in het park. Verder is jouw eigen kleine of grote boodschap op de WAM weer in goede handen. De Rotterdamse zussen Bep & Toos van Krooswijk van Plee-Act zorgen voor dikke pret bij het toilet! Kortom, de Walk Art Markt biedt voor elk wat wils. Mis het niet!

 Bezoek cultuurzeist.nl

Walk Art Markt altijd druk bezocht. Foto: Joke van der Leij
Walk Art Markt altijd druk bezocht. Foto: Joke van der Leij
Klaksa muziek- en poppentheater voor kinderen. Foto: Joke van der Leij
Klaksa muziek- en poppentheater voor kinderen. Foto: Joke van der Leij
Sterschminkster Petra Lippmann tovert de mooiste creaties op je gezicht. Foto: Joke van der Leij
Sterschminkster Petra Lippmann tovert de mooiste creaties op je gezicht. Foto: Joke van der Leij
Multi-instrumentalist Luuk Lenders brengt volksmuziek uit allerlei landen. Foto: Pien van den Bosch
Multi-instrumentalist Luuk Lenders brengt volksmuziek uit allerlei landen. Foto: Pien van den Bosch