Mega Kermis Uden

Mega Kermis Uden


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli wordt weer de jaarlijkse Mega Kermis Uden
georganiseerd met ruim 100 attracties. Ook dit jaar zijn er vijf kermispleinen ingericht: Markt,
Nieuwe Markt, Botermarkt, Mondriaanplein en de grootste kinder- en familiekermis van Nederland in
het Bevrijdingspark. Maar zoals ieder jaar, hebben we ook in 2024 weer een aantal primeurs en leuke
nieuwtjes.

Naast de inmiddels bekende toppers als Booster Maxxx en de Base Jumper zullen de Sound Machine en Hurricane tot de favoriete attracties van 2024 gaan behoren. Deze twee zaken zijn nog niet eerder in Uden te zien geweest en zullen veel publiek weten te trekken. Beide staan op de Nieuwe Markt. Met de Hurricane komt er een heuse wervelwind naar Uden. Het is een draaischijf met zes gondels die tijdens een ritje in een kleine draaicirkel met extreme snelheid ronddraaien en tegelijkertijd op en neer gaan en daarbij komen er ultieme g-krachten vrij. De Sound Machine is een soort breakdance waarbij gondels in grote vaart om elkaar heen draaien én over de kop gaan.

Een primeur in Nederland is het spookhuis SpukSchloss, waar het voor iedereen ouderwets griezelen wordt. Op het Mondriaanplein komt ook dit jaar weer top vermaak met de Move It, welke nieuw is in Uden. De Move It is het best te vergelijken met een ruimteobject dat op alle mogelijke manieren loopings maakt. En terug van weggeweest, staat op de Markt de sensationele Fly Zone waarbij je 60 meter de lucht in wordt geschoten.

Naast publiekslievelingen als de Turbo Polyp, het Europarad en de Super Mouse op de centrale kermispleinen komt ook dit jaar de grootste kinderkermis van Nederland weer terug in het Bevrijdingspark. Deze zal direct bij het busstation starten en via bewegwijzering en routesignalering wordt er een aansluiting met het Mondriaanplein gecreëerd. In de unieke setting van het groene Bevrijdingspark staan de leukste draaimolens, olifantjes en autootjes klaar om de kinderen te vermaken. Maar ook de populaire Happy Slide, de grootste glijbaan van Nederland zal te vinden zijn in het Bevrijdingspark. Geniet er ook van een ijsje of poffertjes op een van de vele terrassen. Tijdens de kermis worden er leuke middagen georganiseerd voor de kinderen, zoals het bezoek van animatiepoppen en op zondagmiddag 21 juli is er een prinsen- en prinsessenfeest waarbij kinderen verkleed kunnen komen en hun favoriete sprookjesprinses kunnen ontmoeten.

 

Mega Kermis Uden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.