Expositie Osiris van Siba Sahabi




Expositie Osiris van Siba Sahabi

Expositie Osiris van Siba Sahabi

In de keelkazemat van Fort van Hoofddorp is de expositie OSIRIS van Siba Sahabi te zien.

De expositie draait om het thema macht en invloed. Het laat de portretten zien van tien personen van verschillende achtergronden, die allen werden gevraagd om op dit thema te reflecteren. Alle personen dragen een blauwe kroon, die kunstenaar Siba Sahabi speciaal ontwierp voor dit project.
De titel van de expositie verwijst naar de Egyptische god Osiris, een van de eerste goden die werd afgebeeld met een kroon.
De expositie is te zien op de begane grond tot 17 juli 2024, dinsdag t/m donderdag 17:00-22:00 uur en vrrijdag t/m zondag 12:00-23:00 uur.
Fotografie: Henri Verhoef
Interviews: Marcelino Lopez
Productie: Stichting Siba Sahabi

Het project wordt financieel ondersteund door Iona Stichting , PW Janssens Friesche Stichting, het Cultuurfonds en Gemeente Haarlemmermeer .

Over Fort van Hoofddorp

Deze verborgen schat in het hart van de Haarlemmermeer is compleet gerestaureerd en kreeg daarna de naam Fort van Hoofddorp. Het fort en fortterein in Hoofddorp zijn na een enorme verbouwing weer opgesteld voor publiek. De vele authentieke details zijn bewaard en er is fors genvesteerd in duurzaamheid. Het fortterein is altijd toegankelijk.

Op het forteiland vinden voorstellingen in het openluchttheater en exposities in de voormalige vertrekken en kazemat plaats. In restaurant Fort Noxx lunch , borrelen en diner je in de historische entourage. Tip: Fiets eens de Geniedijk, die de drie forten in Haarlemmermeer verbindt, helemaal af.

Het meest opvallende van het fort is de verdieping op het fort en de daarmee samenhangende frontcaponnire, een laaggelegen frontale uitbouw. Door de beperkte ruimte was een verdieping op het fort noodzakelijk. Daardoor verdween de fortgracht voor een deel uit het zicht van de verdedigers en moest een pantserstalen caponnire aangebracht worden. Het vormt een uniek onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Locatie
Fort van Hoofddorp
Hoofdweg 739
2131 BD Hoofddorp

 Bezoek www.facebook.com

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.