De plantenwereld van Tiengemeten




De plantenwereld van Tiengemeten

Stap in de wereld van planten op Tiengemeten! Tijdens deze excursie leer je meer over de diverse flora van dit prachtige eiland. Verken de weelderige en rijke flora van Tiengemeten tijdens een excursie en ontdek de natuurlijke diversiteit in de Nederlandse delta. Stap in de wereld van planten op Tiengemeten! Tijdens deze excursie leer je meer over de diverse flora van dit prachtige eiland.
Verken de weelderige en rijke flora van Tiengemeten tijdens een excursie en ontdek de natuurlijke diversiteit in de Nederlandse delta.
.
Verken de weelderige en rijke flora van Tiengemeten tijdens een excursie en ontdek de natuurlijke diversiteit in de Nederlandse delta. Wandel mee met onze deskundige gids over het eiland waarbij je een diversiteit aan planten tegenkomt. Er schuilt veel meer achter een plant dan je in eerste instantie zou denken. Bijvoorbeeld de verschillende texturen van bladeren en bloemen, van glad tot ruw maar ook hun voorkeur voor droge of natte omstandigheden waarin de verschillende soorten het beste groeien en bloeien. Geniet van de levendige kleuren van wilde bloemen, grassen en struiken die Tiengemeten sieren. Tijdens de wandeling bekijken we hoe planten zich verspreiden, van zaden die meegaan met de wind tot interacties met dieren zoals vogels en insecten. De gids zal je meer vertellen over hoe planten overleven en gedijen in deze omgeving.Ben je klaar om de plantenrijkdom van Tiengemeten te ontdekken? Sluit je aan bij onze excursie en laat je verrassen. Tips van de boswachterNeem de pont om 10.00 uur.Koop vooraf online je pontkaartje(s)Zorg dat je ruim op tijd voor vertrek van de pont aanwezig bent: de pont vertrekt namelijk stipt op tijd.Parkeer gratis op het parkeerterrein in Nieuwendijk, vlakbij de pont (navigatie: Nieuwendijk 1 in Zuid-Beijerland).Na regen/nat seizoen kan het water hoog staan en kan het erg drassig en modderig zijn op het eiland. Zorg in dat geval voor hoge, goede laarzenZorg voor op het weer aangepaste kledingNeem je verrekijker mee.Heb je een loep of vergrootglas? Neem deze zeker mee! Zorg voor anti muggen spray.De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.Controleer achteraf altijd op teken.Bij onvoldoende aanmeldingen kan deze unieke zoektocht geannuleerd wordenDit jaar vinden er meerdere wegwerkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel. Hierdoor kan de route en de reistijd anders zijn dan normaal. Houd hier rekening mee door vooraf je route te checken via de site van Rijkswaterstaat https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a29-renovatie-eerste-heinenoordtunnel/planning-en-aanpak 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

De plantenwereld van Tiengemeten | Foto geüpload door gebruiker Natuurmonumenten.
De plantenwereld van Tiengemeten | Foto geüpload door gebruiker Natuurmonumenten.