Portretten op de Trap




Portretten op de Trap

Kom naar Kasteel Amerongen en bekijk de nieuwe expositie “Portretten op de Trap”. We hebben groepsportretten uitgezocht die de afgelopen honderd jaar zijn gemaakt op de trappen van het kasteel, tussen twee imposante standbeelden met op de achtergrond het eeuwenoude familiehuis. Ze geven een mooi beeld van de veranderende tijdgeest.

Groepsportretten vormen al eeuwen een symbool van eenheid en verbinding; tastbare herinneringen aan een gezamenlijke band. Denk aan Rembrandts Nachtwacht, de bordesfoto van het nieuwe kabinet op de trappen van Paleis Noordeinde, of aan de traditionele trouwfoto, waarop het kersverse bruidspaar poseert te midden van familie en vrienden.

Op de website vind je onze openingstijden en informatie over rondleidingen en het online reserveren van tickets. Op zaterdag en zondag wandel je op eigen gelegenheid door het kasteel en staan de zaalgidsen voor je klaar om je meer te vertellen en al je vragen te beantwoorden. Dus kom naar Kasteel Amerongen, bekijk de expositie en maak je eigen (groeps)portret op de trappen van het historische familiehuis!

 Bezoek www.kasteelamerongen.nl

Fotoarchief Kasteel Amerongen
Fotoarchief Kasteel Amerongen