Vestingfeesten op woensdag

Vestingfeesten op woensdag




» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze zomer iedere woensdag Vestingfeest in Steenwijk

De Vestingstad Steenwijk staat deze zomer bol van de activiteiten:

Vast programma op de woensdagen
Braderie, kinderrommelmarkt, livemuziek en straattheater, audio-tour, interactieve Vestingroute, stadswandeling met gids, torenklimmen, vestingdienst, exposities, tentoonstellingen en meer. De toegang tot de Vestingfeesten is gratis. In Steenwijk kun je gratis parkeren met een blauwe parkeerschijf.

Pasar Malam Istimewa 24 t/m 28 juli
Vijf dagen lang genieten van oosterse muziek, entertainment en culinaire hoogstandjes van Indische restaurants. De 15e Pasar Malam Istimewa trekt veel publiek naar de binnenstad van Steenwijk. Het is de plek om Aziatische producten zoals wierook, houtsnijwerken, sambal, kleding en accessoires te kopen. Van 12.00 uur tot in de avond is er dagelijks muziek en dans. De Vestingstad verandert vijf dagen lang in de Gordel van Smaragd. Zondag 28 juli is het koopzondag in Steenwijk.

Steenwijk goes Ibiza Woensdag 31 juli
Steenwijk verandert van 10.00 tot 18.00 uur in het Spaanse Ibiza. Flaneer op de hippiemarkt en snuffel rond tussen de flamboyante kleding, accessoires, woondecoratie, lifestyle- en beautyproducten. Geniet van zwoele, opzwepende muziek in de bruisende Vestingstad. s Avonds neemt DJ Nelson de bezoekers mee naar het extraverte eiland. Net als op Ibiza kan er gefeest en gedanst worden tot in de late uurtjes.

Circus Festival Woensdag 7 augustus
Het is circus in de stad met clowns, acrobaten en steltlopers. Circus Snor komt naar Steenwijk. Op de Markt zijn voorstellingen en worden kinderen opgeleid tot echte jongleurs en circusartiesten. Het zweefmolentje zorgt voor extra vermaak. Er is van alles te beleven waarbij verbazing en lachen centraal staan.

Foodtruck Festival met Blues op de Markt 14 en 15 augustus
Niet n maar twee dagen vol eten uit alle windstreken tijdens het Foodtruck Festival in het centrum van Steenwijk. Geniet van burgers, Aziatische lekkernijen, pannenkoeken, Vlaamse frieten en heerlijke broodjes. De Blues maakt het sfeertje compleet met bands en muzikanten die blues, bluegrass en folk spelen. Twee dagen relaxen en genieten in de historische binnenstad.

Fun for Kids 21 augustus
Springen, ravotten, glijden, draaien en racen. Steenwijk is een dag lang n groot speelparadijs voor kinderen. Ze kunnen zich uitleven op coole springkussens en attracties, leuk voor peuters n tieners. Super Mario en Sonic zijn ook in de binnenstad te vinden. s Avonds is er Qmusic The Party voor de oudere jeugd.

Wollig Landleven VestingFair Woensdag 28 augustus
Dit jaar komt Wollig Landleven voor de tweede keer naar Steenwijk. Hier ontmoeten mensen met passie voor wol, lifestyle en streekproducten elkaar. Er is muziek en er zijn gezellige foodtrucks. Wollig Landleven is een begrip in het noorden van het land en mag niet ontbreken op het programma van de Vestingfeesten.

Nacht van Steenwijk 29 augustus
Het slotakkoord van deze zomer. De Nacht van Steenwijk staat garant voor een groot muzikaal spektakel. Niemand minder dan Frans Bauer betreedt het podium. Daarnaast staan Ancora en Summerland in de line-up. In de vooravond organiseren de lokale ondernemers een grote kassabonactie waarbij een reischeque ter waarde van 1500 naar Disneyland Parijs te winnen is. De ondernemers van Steenwijk bieden deze zomer een uitgebreid en gevarieerd programma aan.

Op www.steenwijkvestingstad.nl staat het actuele programma en meer informatie.

 Bezoek www.steenwijkvestingstad.nl

Vestingfeesten op woensdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.