Internationaal Orgelfestival Haarlem




Internationaal Orgelfestival Haarlem

Van zaterdag 13 tot en met zaterdag 27 juli vindt weer het Internationaal Orgelfestival Haarlem plaats. Het festival bestaat sinds 1951 en is het oudste en meest bekende orgelfestival ter wereld. Dit tweejaarlijkse festival trekt bezoekers uit de hele wereld. Internationale organisten komen om aan het concours deel te nemen of om concerten en masterclasses bij te wonen. Het festival is beroemd om zijn voortrekkersrol binnen de orgelmuziek en zoekt continu naar de reikwijdte van wat muzikaal mogelijk is met het orgel.

Gedurende de periode presenteert het Internationaal Orgelfestival meer dan dertig concerten van onder andere sterorganist Oliver Latry, twee wereldpremières en het bekende Improvisatieconcours met deelnemers uit de hele wereld.

Het festival wordt op 13 juli geopend met een wereldpremière in de Grote of St.- Bavokerk. De Belgische componist Bart Verheijen presenteert A Child of Books met Laurens de Man (winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2024) op het befaamde Christian Müller-orgel. Dit spectaculaire muziekstuk voor orgel en drie koren (Nationaal Kinderkoor, Nationaal Gemengd Jeugdkoor en een kinderkoor uit Haarlem) onder leiding van dirigent László Nemes is een liefdevolle bewerking van het gelijknamige kinderboek geschreven door Oliver Jeffers en Sam Winston. A Child of Books is een prachtige ode aan de verbeelding en wordt een ervaring om niet te missen.

 Bezoek organfestival.nl

Foto: Internationaal Orgelfestival Haarlem
Foto: Internationaal Orgelfestival Haarlem
Foto: Internationaal Orgelfestival Haarlem
Foto: Internationaal Orgelfestival Haarlem