Wandelen op Fort Waver-Amstel




Wandelen op Fort Waver-Amstel

Wandel een ommetje op Fort Waver-Amstel en ontdek het verhaal van dit imposante gebouw en de Hollandse Waterlinies.

Fort Waver-Amstel is n van de meest authentieke forten van de Stelling van Amsterdam. Niet alleen mooi van binnen, maar ook het uitzicht vanaf het fort op het schootsveld is bijzonder. Daarom opent Natuurmonumenten elke tweede zondag van de maand de poort van dit prachtige fort.

Tweede zondag van de maand
Natuurmonumenten opent de poorten van Fort Waver-Amstel elke tweede zondag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur. De openstellingen zijn van april tot en met september. Dankzij de inzet van vrijwillige poortwachters krijgen genteresseerden iedere maand de kans om kennis te maken met het fort. Tijdens de openstellingen blijft de kazerne gesloten. Alleen tijdens rondleidingen van Natuurmonumenten is het mogelijk om ook binnen in het gebouw een kijkje te nemen.

Fortenfietsroutes
Natuurmonumenten verwacht dat er vooral veel fietsers gebruikmaken van de mogelijkheid om een ommetje Fort Waver-Amstel te lopen. Om juist fietsers te interesseren voor de openstelling van het fort staan er nu twee fortenfietsroutes op de website van Natuurmonumenten. Fortenfietsroute De Ronde Venen (44 km) en Fortenfietsroute Stukje Stelling (25 km) komen allebei langs verschillende forten, waaronder Fort Waver-Amstel. Beide routes zijn ontwikkeld door de gemeente De Ronde Venen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto geüpload door gebruiker.
Foto geüpload door gebruiker.