Flamenco Biënnale: Intermezzo 2024

Flamenco Biënnale: Intermezzo 2024




Intieme flamencopoëzie door twee iconen

In opmaat naar de tiende jubileumeditie in 2025 organiseert de Flamenco Biënnale Nederland een speciaal intermezzo. Met een concert van twee flamenco-grootheden en spannende optredens van een nieuwe generatie makers uit de voorhoede van de flamencokunst in het hele gebouw (namen volgen).

Zangeres Estrella Morente en gitarist Rafael Riqueni geven de levende traditie van de cante jondo, de expressieve en dramatische zangstijl binnen de flamencomuziek, een groots podium. De twee flamenco-iconen brengen in een intiem recital een eerbetoon aan twee onvergetelijke artiesten van de vorige eeuw, La Niña de los Peines en Niño Ricardo. 

Estrella Morente is de dochter van de legendarische zanger en flamencorebel Enrique Morente, opgegroeid in het Albaicín, de Moorse wijk van Granada. Riquieni is een van de fijngevoeligste gitaristen na Paco de Lucía, met de klassieke, twinkelende elegantie van zijn geboortestad Sevilla in zijn snaren. ‘Estrella y Rafael’ presenteren in de Grote Zaal hun gelijknamige album voor het eerst buiten Spanje. 

Rafael Riqueni is flamenco in de puurste vorm. Soms is één noot genoeg om te ontroeren... tergend mooi.’ (Volkskrant 2020)

Muziek van het album Estrella   Rafael

 Bezoek www.muziekgebouw.nl

Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.
Foto: Muziekgebouw | Foto geüpload door gebruiker.