Uitkijktoren bij het Binnenhof

Uitkijktoren bij het Binnenhof




Den Haag is een indrukwekkende bezienswaardigheid rijker. Vandaag werd het gloednieuwe Uitzichtpunt Binnenhof officieel geopend door minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Het platform aan het Buitenhof is maar liefst 28 meter hoog en biedt bezoekers een panoramisch uitzicht over het Binnenhof, de Ridderzaal en de Haagse Binnenstad. Nooit eerder was het Binnenhof op deze manier te bekijken.

De opvallende nieuwe blikvanger is gebouwd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf en ontworpen om bezoekers ook tijdens de renovatie het Binnenhof op een unieke manier te laten zien. Bovenop het platform is het niet alleen genieten van de 800 jaar oude gebouwen en geschiedenis, maar zijn ook de moderne stadsontwikkelingen van Den Haag goed te zien.

Minister Keijzer: “Dit uitzichtpunt is belangrijk om toeristen ook tijdens de renovatie weer deze kant op te krijgen. Dat gaat een positief effect geven voor de ondernemers hier in de Haagse binnenstad. Want laten we met zijn allen vaststellen wat een ongelooflijk bijzondere plek dit is. En hoe belangrijk het is om dit in stand te houden. Ik ben trots erop dat we hier op zijn Nederlands de verantwoordelijkheid hebben genomen om de boel aan te pakken, maar wel op een verantwoorde manier.”

Het uitzichtpunt is voorzien van informatieborden die de welbekende skyline van Den Haag beschrijven. En met weetjes over het Binnenhof en de naaste omgeving. Op het dak van de bouwkeet op de Hofvijver ligt een bijzonder duinlandschap, een verrassend stukje natuur dat alleen vanaf het uitzichtpunt te bewonderen is.

Het uitzichtpunt is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Er is helaas geen lift. Mensen die niet in staat zijn om de klim naar boven te maken kunnen in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie op Plaats 22 van alles over de renovatie en het Binnenhof zien en beleven. Dit is op nog geen 200 meter van het uitzichtpunt.

Het stalen uitzichtpunt is demontabel. Nadat duizenden bezoekers het Binnenhof tijdens de renovatie van bovenaf hebben bewonderd, kan het ergens anders een nieuw hoogtepunt vormen.

 

Uitkijktoren bij het Binnenhof
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.