Nieuwe Blik

Nieuwe Blik




» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 26 augustus t/m 7 september 2024 toont galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de 'Nieuwe Blik', twee kunstenaars die dit jaar zijn afgestudeerd aan de HKU. De schilderijen van Sára Drobňáková en het ruimtelijke werk van Laurissa Back geven een nieuwe blik op deze maatschappij middels hun kunstwerken.

Laurissa Back combineert het tastbare hout met het ontastbare van herinneringen. Hout fascineert haar vanwege de geschiedenis die het met zich meedraagt; de jaarringen tonen het leven van de boom. Zij bekijkt oude familiefoto’s om familieleden te leren kennen die er niet meer zijn. Zo verbindt zij de diepgaande verhalen van het hout met de vervagende aard van herinneringen. "We worden gevormd door wat we meemaken en de mensen die we ontmoeten.
Herinneringen vervagen en fragmenteren. Op zoek naar het evenwicht tussen het tastbare en het ontastbare.

Voor Sára Drobňáková is kunst niet alleen een expressie van haar diepste fascinaties, maar ook een uitnodiging om de schoonheid van het leven te vieren en Gods liefde te laten schijnen door alles wat zij is en doet. Haar geloof en haar afkomst toont zij in haar werk. Met elke penseelstreek, elke textuur en elk detail in haar werk strekt zij zich uit naar de Hemel, en nodigt anderen uit om mee te reizen. Haar werk ademt liefde, waar kleine wonderen en een warme gloed te ontdekken zijn. Zij put inspiratie uit oude familiefoto's, filmpjes, Bijbelteksten en folkloristische patronen, die een ode brengen aan haar Slowaakse afkomst. Door deze patronen en beelden, samen met de Bijbelteksten benadrukt zij de liefde van God. Elk schilderij is een samensmelting van geloof, cultuur en persoonlijke expressie, waarbij de subtiele aanwezigheid van God en haar culturele roots in harmonie samenkomen.
 
Iedereen is van harte welkom op de feestelijke opening van de expositie maandag 26 augustus om 20.00 uur (tot 21.00 uur.) Tijdens de opening kun je onder het genot van een hapje en een drankje de kunstenaar ontmoeten en meer te weten komen over hun werk. Deze expositie duurt slechts twee weken. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

Nieuwe Blik
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.