Baken Marrum-Vlieland: Curve

Baken Marrum-Vlieland: Curve




» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met Baken Marrum/Vlieland: Curve krijgt een klassieker onder de ‘betreedbare’ sculpturen nieuw leven. Het opblaasbare werk Curve van Cocky Eek, gemaakt i.s.m. Schweigman& (theatermaker Boukje Schweigman), krijgt een nieuwe soundtrack van Machinefabriek (componist Rutger Zuydervelt) en wordt op twee locaties opgesteld.

Curve is een duizelingwekkende tunnel; de bezoeker betreedt het werk te voet en alleen, en ondergaat een reis zonder visuele houvast. Met elke stap, in een cadans die versterkt wordt door een uitgekiende geluidscompositie, drijft de buitenwereld verder af.

Met Curve creëren kunstenaar Cocky Eek en theatermaker Boukje Schweigman een desoriënterende tocht, waarin licht, materiaal, beweging, geluid en architectonische vorm samensmelten. De installatie Curve biedt een totaalervaring in een magische en vervreemdende wereld.

Curve was voor het eerst te zien in 2015. Dagblad Trouw schreef destijds: ‘Bijna zoals wanneer je diep in een goed boek zit weggedoken … hier word je je erg bewust van dat proces tussen geest en zintuigen.’

 Bezoek hi-lo-art.com

Baken Marrum-Vlieland: Curve
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.