De smaak naar meer

De smaak naar meer


-advertentiepositie-



De Tuinen in Frederiksoord vormen op zaterdag 5 oktober het decor van een nieuw evenement: De smaak naar meer. Dit initiatief komt voort uit de eerdere Open Persdagen van stichting De Fruithof. In en rondom de historische boomgaarden wordt die dag ingezoomd op thema’s als het ontdekken van je eigen smaak, gezond en duurzaam eten, culinaire innovaties, verbouwen van je eigen oogst, de vele producten die de streek te bieden heeft en natuurlijk de fruitoogst!

De Open Fruitpersdag
Het kan niet anders dan dat de fruitoogst een prominente plek krijgt op dit smaak-event. De smaak naar meer is namelijk gebaseerd op de eerdere Open Fruitpersdag van stichting De Fruithof. Tijdens De smaak naar meer raap je zelf appels en peren om vervolgens te laten persen tot heerlijk vers sap. Het fruit wordt gespoeld, fijngemalen, in kamelenharen zeefdoek gelegd en onder grote druk tot sap geperst.

Unieke boomgaard
De Fruithof, onderdeel van De Tuinen, is met zo’n 550 verschillende historische fruitrassen een levend museum in de buitenlucht. Al deze appel- en perenbomen hebben hun eigen kenmerken, smaken en geuren. Ze hebben soms mooie namen als ‘Zijden Hempje’, ‘Drentse Bellefeleur’, of ‘Valse IJsbout”. Je kunt het fruit zoeken, rapen en proeven en de verschillende smaken met elkaar te vergelijken. Of je neemt ze mee naar huis om er moes of taart van te maken.

Wat maakt De smaak naar meer zo uniek?
De smaak naar meer gaat een stap verder. Naast de markt waar regionale aanbieders het beste van bieren, wijnen, vlees, groenten en fruit presenteren. Ontdek je ook de verfijnde wereld van kruiden en oliën, aanverwante producten zoals duurzame keukenbenodigdheden en alles voor je eigen moestuin.

Je kunt kennis opdoen bij pomologen, een informatieve lezing bijwonen of deelnemen aan een rondleiding of workshop. Er worden jonge fruitbomen verkocht en je kunt advies krijgen over de verzorging en onderhoud ervan. Als je wilt weten hoe de boom heet die je in je tuin hebt staan, neem dan wat appels of peren mee. Een team van deskundige pomologen staat klaar om het fruit te determineren.

 Bezoek www.desmaaknaarmeer.nl

Foto: stichting De Fruithof
Foto: stichting De Fruithof