Openingsconcert Grachtenfestival Amsterdam

Openingsconcert Grachtenfestival Amsterdam


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

NYMPHEAS TROMBONE QUARTET & AMSWAVE TRIO
In 'Jazzical!' presenteren de drie percussionisten van Amswave werken van klassieke componisten die door jazz zijn beïnvloed: de Amerikaan George Gershwin en de Sovjetcomponist Nikolai Kapustin. Ze spelen Gershwin’s ‘Song Book’ met bekende jazzstandards zoals ‘I Got Rhythm’ en ‘I’ll Build a Stairway to Paradise’, en de Concert Etudes van Kapustin met diverse stijlen zoals jazz, blues en boogie-woogie. Het trio arrangeerde de muziek zelf en zal de Tolhuistuin laten swingen.

Het Nympheas Trombone Quartet richt zich op madrigalen uit de 15e en 16e eeuw, een bloeiperiode voor dit genre in Italië. Destijds werden deze stukken vaak gespeeld op instrumenten zoals de trombone, die in die tijd werd uitgevonden. Het kwartet brengt deze zeldzaam gespeelde muziek uit de glorietijd van het madrigaal opnieuw tot leven met werken van onder andere Adriaen Willaert, Giovanni Rovetta, Giovanni Gabrieli en Josquin Desprez, in nieuwe eigen arrangementen.

Als klap op de vuurpijl sluiten de twee ensembles het concert samen af, met muziek van niemand minder dan Maurice Ravel!

VALVETRONIC BRASSBAND
Met maar liefst tien blazers, drums, percussie en een flinke dosis enthousiasme garandeert dit gezelschap een feestje waar je als festivalbezoeker niet omheen kunt!
Met hun aanstekelijke mix van House, Dance en HipHop, zit hun muziek boordevol energie die je direct in beweging brengt. Sinds hun spectaculaire debuut in 2018 hebben ze het ene na het andere grote podium veroverd, van ESNS tot ADE, van North Sea Jazz tot Oerol en So What’s Next. In het najaar van 2021 kwam dan eindelijk hun langverwachte debuutalbum 'Before The Dawn' uit, een meeslepend eerbetoon aan het nachtleven dat we allemaal zo misten.
En wat betreft hun geluid? Dat is simpelweg magisch! Een unieke fusie van analoog en digitaal, waarbij akoestische instrumenten en elektronische productie elkaar ontmoeten en versterken. Het resultaat? Een onvergetelijke explosie van beats, brass en bangers die je simpelweg live moet ervaren!

Maar daar blijft het niet bij! Momenteel werkt Valvetronic aan een legendarische hip-hop plaat, met gastartiesten zoals Ntjam Rosie, Kay-Slice, en nog veel meer! Dit wordt echt iets om naar uit te kijken!

LOS OJOS DE LA RUMBA
Los Ojos de la Rumba is een nieuwe Latin jazzband gevestigd in Amsterdam, bestaande uit een internationale samenstelling afkomstig uit Mexico, Spanje en Italië. Hun muziek overschrijdt grenzen en vermengt de rijke tradities van de Latijns-Amerikaanse muziek met innovatieve wendingen.
Van soulvolle guaguanco-ritmes tot baanbrekende jazzexploraties, ze betoveren het publiek met originele composities geïnspireerd door de grote traditie van Latijns-Amerikaanse sterren.
Met optredens over de hele wereld, van New York tot Parijs, Amsterdam tot Madrid, Tunesië tot Mexico en Wenen, zetten ze podia in vuur en vlam op prestigieuze locaties en festivals, waarbij ze het publiek betoveren met hun dynamische en ontroerende uitvoeringen. Hun aanstekelijke ritmes en energieke melodieën maken het onmogelijk om niet de dansvloer op te gaan!

 Bezoek www.grachtenfestival.nl

Openingsconcert Grachtenfestival Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.