Expositie 'De Aarde' in De Kleine Toonzaal

Expositie 'De Aarde' in De Kleine Toonzaal


-advertentiepositie-



Van 9 september t/m 5 oktober 2024 is in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de keramiek van Dawaa Huizinga-Molom en tekeningen van Folkje Nawijn te zien. Beide kunstenaars worden geïnspireerd door de natuur en de aarde. Het werk toont een soort oer-gevoel. Galerie De Kleine Toonzaal is een gerenommeerde galerie in Huizen, die elke vier weken werk van twee professionele kunstenaars toont.

Dawaa Huizinga is een keramiste uit Sittard, maar komt van origine uit Mongolië.Haar artistieke parcours is werkelijk prachtig! Haar keramiek weerspiegelt een diepe verbondenheid met twee culturen. Projecten zoals "Ode aan de Vrouwen" en "De Stem van de Aarde" tonen treffend haar liefde voor kunst en natuur. Haar nadruk op de kracht van vrouwen als fundamenten van de samenleving maakt haar werk bijzonder.

Folkje Nawijn is kunstenaar in Almere en zij maakt tekeningen en objecten. Zij tekent voornamelijk met inkt, houtskool, krijt en pigmentpoeder, soms gecombineerd met aquarel of collage. Zij werkt intuïtief, en begint haar tekeningen vaak met vlekken en krassen, daarop gaat zij al improviserend verder, en dan komen de ideeën vanzelf op. Die ideeën, de thema's van het werk, komen voort uit de natuur, oude verhalen en mythologie, maar zijn vooral het product van Folkje’s fantasie.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 14 september om 15.00 uur (tot 16.00 uur). Tijdens de presentatie kun je onder het genot van een hapje en een drankje de kunstenaars ontmoeten en meer te weten komen over hun werk. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzaal.nl

foto: Dawaa Huizinga-Molom en Folkje Nawijn
foto: Dawaa Huizinga-Molom en Folkje Nawijn
foto: Dawaa Huizinga-Molom
foto: Dawaa Huizinga-Molom
foto: Folkje Nawijn
foto: Folkje Nawijn
foto: Folkje Nawijn
foto: Folkje Nawijn