Pascal erf 48 | Heintz & Kop | Amsterdam Fringe

Pascal erf 48 | Heintz & Kop | Amsterdam Fringe


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

PASCALERF 48 - HEINTZ & KOP

Een uitnodiging voor verstilling en vertraging in een portiek flat

Stilte kun je horen, maar misschien kun je in Pascalerf 48 stilte ook zien. Een bijna twee meter hoge maquette van de portiekflat van de makers vormt het toneel voor een spel van licht en donker.

Een combinatie tussen lichtkunst, beweging en beeldend theater nodigt je uit tot een moment van vertraging en verstilling. De schaduwen en reflecties van het licht worden eindeloos getransformeerd door het passeren van de tijd. Van de opkomende zon die de ruimte met zonnestralen vult tot aan surrealistische beelden van een oneindige ruimte en een ondergaande zon in de slaapkamer. Deze choreografie van licht, geluid en materiaal laat je even de tijd vergeten.

TILBURGSE PORTIEKFLAT ONTWAAKT IN MAGISCHE LICHTKUNST

Bij Pascalerf 48, een woordeloze zinsbegoochelende voorstelling rond een maquette van een portiekflat, zit je op het puntje van je stoel. Niet vanwege het spektakel, wel om elk detail te kunnen zien, elke verandering, hoe klein ook te kunnen volgen. Dat lukt niet altijd. Plots is er het besef dat schaduw en lichtinval anders zijn dan enkele seconden eerder. De overgang is zo subtiel dat de zintuigen het niet kunnen bijbenen. - Recensie Theaterkrant Joost Goutziers 2024

OVER DE MAKERS

Tom Heintz (1992) en Jolein Kop (1995) zijn als scenografen en theatermakers bezig met de aandacht voor de kleine dingen van het leven, om momenten te creëren die verwondering oproepen. Dankzij hun verschillende achtergronden (Tom in theater en Jolein in het ontwerpen van ervaringen) die samenkwamen in de master scenografie aan de HKU ligt hun werk op het snijvlak van theater en installatiekunst. Voor makersduo Heintz & Kop is theater dé plek om aandacht te vragen aan het gewone en daar een stem aan te geven. Hier komt de werkelijkheid samen met hun droomwereld. Theater zonder acteurs en tekst, met een hoofdrol voor het licht en materiaal.

Meer info - Heintzkop.com

 Bezoek amsterdamfringefestival.nl

Pascal erf 48 | Heintz & Kop | Amsterdam Fringe
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.