Under Construction

Under Construction


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar hebben wij in Delft een prachtige locatie gevonden voor de grootste overzichtsexpositie van Nederland met abstract geometrisch werken van meer dan vijftig internationale kunstenaars. Kunstenaars die al vanaf 2017 deelnemen aan de essentie exposities, maar ook nieuwe deelnemers.

In deze constructiehal wordt gewerkt aan bijzondere projecten van gerenommeerde internationale architecten, o.a. Renzo Piano. Gebouwen die we bijna dagelijks tegenkomen. Voorbeelden zijn de Markthal in Rotterdam, het blauwe, ronde Fletcher hotel langs de snelweg A2 bij Amsterdam, de entree van het van Goghmuseum. Maar ook het glazen dak van de Broerekerk in Bolsward waar essentie in 2018 onderdeel was van de Culturele hoofdstad Leeuwarden Friesland.

Essentie focust zich niet alleen op de abstract geometrische kunst, maar verkent ook de grenzen tussen kunst, architectuur en design. Het betrekken van locaties met een rijke geschiedenis en architecturale betekenis voegt zeker een extra laag toe aan de ervaring van de bezoekers.

Met deze uitvoering van Essentie werkt Stichting Vierplus samen met de buren, Royal Delft Museum. In de historische ‘Keramische kamers’, zoals de oude monumentale showroom van Royal Delft heet, zullen orginele werken van het museum een bijzondere relatie aangaan met een aantal hedendaagse geometrische abstracte kunstwerken die worden gepresenteerd in samenwerking met Stichting Vierplus.

 Bezoek www.octatube.nl

Under Construction
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.