Open Monumentendag op Fort de Gagel

Open Monumentendag op Fort de Gagel


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag

In het weekend van 14 september is het tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Het thema dit jaar is routes, netwerken en verbindingen. Ook Fort de Gagel aan de rand van Utrecht doet mee en is deze dag geopend en is er om 11:00 een rondleiding. Gebruik het fort aan de rand van Utrecht als uitvalsbasis voor de routes, netwerken en verbindingen in de omgeving van ons eiland. Kom op de fiets of ga samen wandelen, er is hier zoveel te ontdekken.

Vertrekpunt voor een dagje natuur
Fort de Gagel, een belangrijk onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, opent tijdens deze dagen zijn poorten voor het publiek. Het fort, met zijn indrukwekkende geschiedenis en strategische ligging, is een van de vele bijzondere plekken die je kunt verkennen. Stap binnen en volg speciaal voor deze dag een rondleiding door Fort de Gagel aan de hand van onze ervaren gids. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over de rol die het fort speelde in de verdediging van ons land en de innovatieve manieren waarop water werd gebruikt als verdedigingsmiddel.

Routes, netwerken en verbindingen
Het thema routes, netwerken en verbindingen nodigt uit om verder te kijken dan de muren van de monumenten. Bij Fort de Gagel kun je genieten van prachtige wandel- en fietsroutes die je meenemen door de historische landschappen en natuurlijke omgevingen van de regio. Leer hoe deze netwerken van waterwegen, wegen en verdedigingswerken met elkaar verbonden zijn en een cruciale rol speelden in onze geschiedenis.

Ontdek Fort de Gagel
Fort de Gagel is de perfecte plek om te genieten van een heerlijke lunch, gezellige borrel of uitgebreid diner in ons eigentijdse restaurant met open keuken. Het fort ligt centraal in het land, direct aan de snelweg en beschikt over eigen parkeerplaatsen voor de deur. De voormalige ruimtes zoals de munitiekamers en het bomvrije wachthuis zijn omgetoverd tot karakteristieke vergaderzalen en een sfeervolle feestlocatie. En dat allemaal middenin de natuur met uitzicht op natuurgebied het Noorderpark.

Kom je met de kinderen? Op- en rondom het forteiland organiseert men kinderactiviteiten zoals Expeditie Gagel , samen jeu de boules spelen, een Waterlinie Speeltuin en een speurtocht waarin je het mysterie van Fort de Gagel oplost.

Locatie
Fort de Gagel
Gageldijk 165
3566 MJ Utrecht

 Bezoek fortdegagel.nl

Open Monumentendag op Fort de Gagel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.