Kampement & demonstraties

Kampement & demonstraties


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kampement & demonstraties

Tijdens Open Monumentendag, zijn bezoekers welkom om het kampement bij het Bomvrije Logies te bezoeken. Er worden regelmatig demonstraties gegeven: exerceren, het afvuren van zwartkruit musketten en een draaibas (klein scheepskanon). Men kan het leven van het Hellevoetse Corps Mariniers, dat in 1801 werd opgericht, zien en beleven (het Corps Mariniers was in deze periode het vaste garnizoen van de Vesting Hellevoetsluis). Men kan op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur langskomen. Tevens kan men het Bomvrije Logies, dat dit jaar 165 jaar geleden werd gebouwd (1857-2022), binnen bekijken.

  • Demonstratie musketschieten (onder voorbehoud, de bezoekers staan op afstand, de demonstratie vindt plaats in een afgebakend gedeelte, overeenkomstig de regelgeving).
  • Mogelijk wordt er bovendien eenmaal een kleine schermutseling gehouden op het Unie-Bolwerk.
  • De overige demonstraties (maritieme ambachten, exercities, wapenonderhoud, kampleven etc..) zijn doorlopend.
  • Mensen in rolstoelen zijn in principe van harte welkom. Helaas is de toegang tot het kampement door haar ligging gras / grasveld (en bij veel regenval wat drassig) minder goed geschikt. Bovendien bestaat de vloer van het Bomvrije Logies op enkele plekken uit verschillende niveaus (verschillen tot circa 10 cm hoogte) en drempels.

Vesting Hellevoetsluis
De vesting Hellevoetsluis is in het begin van de 17e eeuw aangelegd om de oorlogs- en handelshaven te versterken. De vesting was tot de 19e eeuw belangrijk als (marine)haven. Doordat rond 1830 het Kanaal door Voorne werd gegraven was er een levendige handel en doorvaart naar Rotterdam. Daarnaast had Hellevoetsluis verschillende marine-instellingen en opleidingsinstituten en een vestingartillerie.

Locatie
Opzoomerlaan 82
Hellevoetsluis

 Bezoek www.openmonumentendag.nl

Kampement & demonstraties
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.