Open Monumentendag Kromhoutkazerne (Afgelast)

Open Monumentendag Kromhoutkazerne (Afgelast)


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag Kromhoutkazerne

Belangrijke update Ministerie van Defensie ivm afgelasting

Met grote spijt moeten wij u mededelen dat de deelname van de Kromhout Kazerne aan de Open Monumentendag 2024 helaas niet doorgaat.

Ondanks onze inzet om de poorten van de kazerne voor publiek te openen, hebben wij na zorgvuldige afweging moeten besluiten dat vanwege het veiligheidsrisico de deelname dit jaar niet doorgaat. Wij begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is voor iedereen die had uitgekeken naar een bezoek aan de Kromhout Kazerne. Wij hopen op uw begrip voor deze keuze. Wij kijken uit naar de toekomst en zullen volgend jaar opnieuw bekijken of het mogelijk is om de Kromhout Kazerne te openen tijdens Open Monumentendag.

Oospronkelijk bericht

Zaterdag 14 september 2024 opent de Kromhoutkazerne (het voormalige fort Vossegat) in Utrecht haar deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendag. Op het terrein zijn er activiteiten voor jong en oud.

Op het terrein van de huidige Kromhout Kazerne, het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht, bevindt zich Fort Vossegat. Het fort, aangelegd tussen 1817-1819, was onderdeel van de eerste Hollandse Waterlinie en moest de Kromme Rijn, de weg Utrecht-Bunnik en een belangrijke sluis verdedigen. Met de komst van een tweede fortenring enkele decennia later verloor Vossegat zijn functie. Op het terrein zijn nog het bomvrije wachthuis, een officiershut uit 1875 en de Brug met de 12 gaten te zien. Tot 1995 vormde de hele kazerne een geheel met de oude Kromhout Kazerne, waar nu het University College Utrecht gevestigd is.

Ontdek de rijke militaire historie van de kazerne
Fort Vossegat: Bezichtig dit fort uit de 19e eeuw, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met de brug met de twaalf gaten, de Tamboershut en de bomvrije Wachtruimte.
Rondleidingen: Maak een rondleiding door de kazerne en leer over de boeiende geschiedenis van het terrein.
Activiteiten voor jong en oud: Klimmen op de klimwand, meedoen met de speurtocht, of bewonder de re-enactors.

Openingstijden
zaterdag 14 september van 10:00 tot 17:00

Locatie
Fort Vossegat
Herculeslaan 1
3584 EE Utrecht

 Bezoek www.openmonumentendag.nl

Open Monumentendag Kromhoutkazerne (Afgelast)
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.