Fortenfestival en Open Monumentendag

Fortenfestival en Open Monumentendag


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag

Fort Vuren ligt op een steenworp afstand van Slot Loevestein, aan de overkant van de Waal. Fort Vuren was een strategische schakel in de lange keten van forten, tussen 1815 en 1870 aangelegd in het kader van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze week staan er tijdens het Fortenfestival langs de Hollandse Waterlinies ook bij Fort Vurig een reeks bijzondere activiteiten gepland! Je kunt je inschrijven voor een historische rondleiding en tevens een unieke kunstpresentatie bijwonen met live muziek. Bekijk hieronder wat er op de agenda staat en reserveer snel je plekje!

Van woensdag 11 t/m zondag 15 september is Fort bij Vuren vrij toegankelijk voor bezoekers. Tijdens het Open Monumentenweekend op zaterdag 14 september zijn er gratis rondleidingen om 10.30 en 14.30 uur van ruim een uur. Ervaar de geschiedenis van het Fort tijdens deze exclusieve rondleidingen door het fort en over het terrein. Onder leiding van gids Wout ontdek je de geschiedenis en geheimen van het fort. Meld je van tevoren aan, want de plaatsen zijn beperkt! Deelname is deze zaterdag gratis. Aanmelden via info@fortvuren.nl

Op zondag 15 september om 14.30 uur geeft gids Henk Schouten een bijzondere presentatie getiteld Kunst uit het cachot, muzikaal omlijst, in de toren van het fort. Duik in een fascinerend stukje geschiedenis van Fort Vuren over de periode na mei 1945, toen het tijdelijke gevangenis werd. Beleef mee, hoe uniek de toenmalige gevangeniscommandant de gedetineerden in staat stelde de mooiste objecten te maken. Gids- en speurwerk gedurende 20 jaar bracht unieke verhalen en materiaal bij elkaar, onder andere gedoneerd door nazaten van betrokken personen, en zeker waard om (digitaal) te tonen. Trio Pearlgrey zorgt voor gepaste muzikale omlijsting. Een niet te missen kans om cultuur en historie van ons mooie fort op een unieke manier te beleven! Ook hier is toegang gratis. Dit valt bijna samen met de opening van ons mini-museum.

Restaurant Fort Vurig
Het restaurant is helemaal vernieuwd! Zowel het interieur als het menu. Hier brandt het vurig kloppende hart van Fort Vurig. Of je nou langs komt fietsen voor de lunch, koffie of appeltaart of even echt lekker uit eten wil. De kaart staat vol heerlijke bistro-klassiekers met een verrassende draai.

Voor de fiets - en wandelliefhebbers zijn er verschillende wandel- en fietsroutes zoals het Waterliniepad en verschillende struinroutes rondom het fort.

Locatie
Fort Vurig
Waaldijk 29
4214 LB Vuren

 Bezoek www.openmonumentendag.nl

Fortenfestival en Open Monumentendag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.