Wandelspeurtocht De Bibliotheekroof

Wandelspeurtocht De Bibliotheekroof




Deze wandelspeurtocht door Sneek is een wandeltocht met spelelement. Op een speciale manier navigeer je steeds naar de volgende locatie. In 1,5 tot 2 uur loop je ongeveer 4 km en los je onderweg raadsels en puzzels op. Je kunt het met volwassenen doen, maar ook met kinderen (die kunnen lezen).

Je zoekt locaties één voor één met behulp van een telefoon of tablet met gps-bepaling. Je hoeft geen app te downloaden. Je hebt wel internet nodig onderweg.

Je ziet steeds hoeveel meter je van de volgende locatie verwijderd bent. Als je je beweegt en de meters lopen op, dan ga je de verkeerde kant op. Beweeg je de juiste richting in, dan zie je de meters minder worden. Totdat je de juiste coördinaten bereikt hebt. Als je een locatie hebt gevonden, krijg je een sleutel of puzzel te zien. Samen met de vooraf verkregen puzzels en sleutels kun je steeds een puzzel oplossen. Als je alle locaties gevonden hebt, kun je het vraagstuk oplossen. De escape is compleet als je het eind van de route bereikt. Dan maak je kans op de inhoud van de schatkist. Het is de verwachting dat je ongeveer 1½ tot 2 uur over de escaperoute doet. Je zal ongeveer 3 tot 4 km lopen. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe gericht je naar de locaties loopt.

 Bezoek escaperoutes.nl

Gezin. Foto: P. Spapens
Gezin. Foto: P. Spapens
Smartphone. Foto: P. Spapens
Smartphone. Foto: P. Spapens
Logo. Foto: P. Spapens
Logo. Foto: P. Spapens