Open Monumentendag Fort bij Asperen

Open Monumentendag Fort bij Asperen


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Open Monumentendag Fort bij Asperen

Fort bij Asperen, idyllisch gelegen aan de Linge, is n van de mooiste torenforten van de Hollandse Waterlinies. Op het dak van het fort is een bijzondere en kunstzinnige glaskoepel geplaatst.

Laat je rondleiden door de vrijwilligers en luister naar hun boeiende verhalen. De Genieloods van het fort is het hele jaar open voor lunch, borrel of diner. In de zomer heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht op het torenfort en de grachten.

Preview Defending Europe op het Fortenfestival
National Geographic start binnenkort met de gloednieuwe serie Defending Europe, een serie over de meer dan 2000 jaar oude geschiedenis rondom de grenzen van Europa. Een van de locaties waar de preview van Defending Europe door National Geographic te zien is tijdens het Fortenfestival is Fort bij Asperen.

Tegenover het fort ligt de Wapenplaats Asperen, een aantrekkelijke en recreatieve plek voor wandelaars en fietsers in het Rivierengebied .

Horeca
Fort bij Asperen is niet enkel een mooi torenfort. Naast het torenfort is een unieke Genieloods gelegen, omgetoverd tot een horecalocatie waar je heerlijk kunt lunchen, borrelen of op weekenddagen kunt dineren. De menukaart van Fort bij Asperen is veelzijdig! Van lunch tot een weekenddiner en van appelgebak tot heerlijke bittergarnituren en borrelplanken.

Openingstijden Horeca
Zaterdag 12.00 22.00 (Keuken tot 21.00)
Zondag 12.00 19.00 (No Waste 17.00 tot 18.00)

Museum
Het Tweede Wereldoorlogs- en vliegeniersmuseum Sky of Hope is toegewijd aan de vele geallieerde vliegeniers die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven het Rivierenland hun leven hebben opgeofferd voor onze vrijheid. Aan de hand van persoonlijke spullen en delen van hun vliegtuigen wordt hun verhaal verteld.

Openingstijden Museum en het Torenfort
woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Locatie
Fort bij Asperen
Langendijk 60
4151 BR Acquoy

 Bezoek www.openmonumentendag.nl

Open Monumentendag Fort bij Asperen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.