Fototentoonstelling Nieuwstad in Beeld

Fototentoonstelling Nieuwstad in Beeld


-advertentiepositie-



Ruim 100 inwoners in Nieuwstad - de oudste stadswijk van Culemborg - lieten zich in hun eigen omgeving fotograferen en deelden hun verhalen over wonen in hun Nieuwstad.
Van 7 t/m 22 september is elke zaterdag en zondag de fototentoonstelling ‘Nieuwstad in Beeld’ te zien.

Van oudsher is Nieuwstad een stadswijk waar inwoners wonen en werken. Nieuwstad kenmerkt zich nu door een grote diversiteit. De foto’s en verhalen brengen deze diversiteit in beeld. Maar hoe verschillende de inwoners ook zijn, ze zijn trots op hun Nieuwstad. Burgermeester Gerdo van Grootheest ziet het fotoproject “als een brug tussen onze inwoners. Het verbindt jong en oud, nieuwkomers en oude bekenden.” Samen vormen zij het gezicht van Nieuwstad.

De fototentoonstelling is te zien op de Varkensmarkt in Culemborg: in de buitenlucht, in de Oud-Katholieke Kerk, in de etalages van winkels en voor de ramen van huizen.

Openingstijden: van 7 t/m 22 september op zaterdagen van 10:00–17:00 en op zondagen van 13:00–17:00. De Oud-Katholieke Kerk is ook op dinsdagen van 10:00-12:00 geopend.

De geëxposeerde foto’s zijn via een QR-code gelinkt aan de website van het fotoproject: www.nieuwstadinbeeld.nl Bezoekers kunnen daardoor ter plekke de interviews met gefotografeerde bewoners lezen. De website is vanaf 7 september te bezoeken.

De fototentoonstelling en het daaraan verbonden fotoboek zijn gemaakt door zeven fotografen die lid zijn van de fotoclub Lek en Licht: Joyce Elshout, Yvonne van Gils, Thea de Goede, Jan Gruiters, Cristhel Ros, Luc Schaap en Bart Tielens.

Het project is mede mogelijk gemaakt door subsidies van Stichting VSBfonds, Postcode Loterij Buurtfonds, Cultuurfonds Culemborg en Initiatieven Loket Culemborg.

 Bezoek nieuwstadinbeeld.nl

Silver Sypitzki. Foto: Luc Schaap
Silver Sypitzki. Foto: Luc Schaap
Walid Alhomsi. Foto: Joyce Elshout
Walid Alhomsi. Foto: Joyce Elshout
Richard van der Donk. Foto: Bart Tielens
Richard van der Donk. Foto: Bart Tielens
Sukru Lilic. Foto: Cristhel Ros
Sukru Lilic. Foto: Cristhel Ros