Rondleiding en lezing Fort bij Aalsmeer

Rondleiding en lezing Fort bij Aalsmeer


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verken Fort bij Aalsmeer

Het Fort bij Aalsmeer, ook wel Fort Rijsenhout genoemd, is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Sinds 2008 is in het fort het Crash luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 gevestigd. Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45, gevestigd op het fortterrein van het Fort bij Aalsmeer, is op zaterdag 14 september alleen geopend voor fortrondleidingen. Zondag 15 september zijn wij volledig gesloten. Het museum ondergaat een metamorfose die het gevolg is van een renovatie van het fortgebouw en de verplaatsing van ons museum naar een ander en groter deel van het fort. Aangezien de herinrichting meer tijd en energie kost dan oorspronkelijk gedacht, moeten wij de expositie nog gesloten houden.

U kunt, als u deelneemt aan een van de fortrondleidingen en de daaraan voorafgaande of opvolgende lezing, een goede indruk krijgen van de oorspronkelijke kenmerken van het Fort. De rondleidingen worden om 11 uur en om 14 uur gehouden. De lezing Rondom de Stelling van Amsterdam begint om 13 uur.

Het Fort bij Aalsmeer maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam, Unesco Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. CRASH is trots op haar historische erfgoedlocatie waarin de expositie over de luchtoorlog en het verzet in de Tweede Wereldoorlog een mooie plaats heeft.

Preview Defending Europe op het Fortenfestival
National Geographic start binnenkort met de gloednieuwe serie Defending Europe, een serie over de meer dan 2000 jaar oude geschiedenis rondom de grenzen van Europa. Een van de locaties waar de preview van Defending Europe door National Geographic te zien is tijdens het Fortenfestival het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 in Fort bij Aalsmeer. Lees meer: Nieuwe serie op National Geographic: Defending Europe

Toegang en adres

De toegang tot de lezing en rondleiding bedraagt 5,00 voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar, 2,50 voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar, donateurs, IPMS leden en veteranen hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Het museum is vanaf 21 september weer geopend op zaterdag en iedere tweede zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

Zondag 15 september is het museum, fortterrein en gebouw gesloten.

 Bezoek www.crash40-45.nl

Rondleiding en lezing Fort bij Aalsmeer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.