Ontdek Fort van Hoofddorp

Ontdek Fort van Hoofddorp


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek Fort van Hoofddorp

Als verborgen parel in het centrum van Hoofddorp opende dit Fort in 2020 zijn deuren. Na een intensieve restauratie periode is het forteiland getransformeerd tot een unieke ontmoetingsplek met ruimte voor horeca, culturele n educatieve activiteiten. Dat dit een hele mooie restauratie en herbestemming geworden is, blijkt wel uit het feit dat Fort Hoofddorp n van de acht genomineerden is geweest voor de NRP Gulden Feniks prijs. Dit is een landelijke jury prijs voor herbestemming en renovatie.

Fort Hoofddorp is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De hele stelling is sinds 1996 UNESCO werelderfgoed. In juli 2021 is aan dit werelderfgoed een andere verdedigingslinie toegevoegd, de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen vormen deze linies nu het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies.

Activiteit
Tijdens het Open Monumentenweekend is het Fort geopend voor bezoekers! Opzondag 15 september geniet je van het MeerJazz Caf, waar het Niek van Wiggen Kwartet van 14:00 tot 17:00 uur optreedt. Daarnaast kun je het hele weekend genieten van een kopje koffie, een borrel of een diner in Restaurant Fort NOXX.

Locatie

Hoofdweg 739
Hoofddorp

 Bezoek www.openmonumentendag.nl

Ontdek Fort van Hoofddorp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.