Duo Anna Britala, viool & Sharon Niessen, piano

Duo Anna Britala, viool & Sharon Niessen, piano


-advertentiepositie-



Op zondagmiddag 29 september om 14.30 uur vindt er een concert plaats met twee toonaangevende musici: violiste Anna Britala en pianiste Sharon Niessen. Samen brengen zij een prachtig programma met werken van o.a. Mozart en Beethoven in het Witte Kerkje in Baarn. Een historische en charmante locatie met een warme akoestiek, wat het een geliefde locatie maakt voor concerten, vooral in het klassieke genre.

Anna Britala is een veelzijdige Letse violiste met een indrukwekkende internationale carrière. Ze begon op zesjarige leeftijd met vioollessen en was prijswinnares van de Latvian National String Players Competition. Na haar studie bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam en Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium, groeide ze uit tot een veelgevraagde musicus. Sinds 2016 is Anna aanvoerder van de tweede violen bij het Ciconia Consort en heeft ze opgetreden met prominente Nederlandse orkesten zoals het Residentie Orkest. Sinds 2019 speelt ze eerste viool in het Noord Nederlands Orkest.
Britala staat bekend om haar virtuositeit en gepassioneerde spel, waarmee ze een breed scala aan repertoire tot leven brengt, zowel als soliste als in kamermuziekverband.

Pianiste Sharon Niessen heeft eveneens een indrukwekkende carrière opgebouwd en staat bekend om haar technische finesse en muzikale diepgang. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Fontys Conservatorium Tilburg, waar ze zich ontwikkelde tot een prominente soliste en kamermusicus. Niessen heeft wereldwijd opgetreden, met hoogtepunten waaronder een optreden in Carnegie Hall in New York. Haar indrukwekkende carrière omvat ook prijzen op diverse (internationale) concoursen. Ze geeft regelmatig concerten als solo pianiste en in kamermuziekverband.

Dit concert belooft een bijzondere muzikale ervaring te worden, waarin twee topmusici samenkomen om u mee te nemen op een muzikale reis door het klassieke repertoire.

Reserveren via onderstaande groene button of aan de deur bij aanvang.

 Bezoek www.eventbrite.nl

Foto: Ronald Knapp
Foto: Ronald Knapp