Leaving Trumpland 2.0

Leaving Trumpland 2.0


-advertentiepositie-



Net toen je dacht dat de Amerikaanse verkiezingen niet gekker konden worden, gooide de toetreding van Kamala Harris tot de presidentiële arena de hele boel weer overhoop. Trump tegenover een multiculturele vrouw, die het opneemt voor het recht op abortus: dat kan niet anders dan een vlammende strijd worden. Om nog maar te zwijgen over de verschillen tussen hun running mates Tim ‘Republicans are weird’ Walz en hillbilly J.D. Vance. Die chaos kan wel wat context gebruiken.

Gelukkig is daar Greg Shapiro, die met zijn Leaving Trumpland 2.0 (geregisseerd door Michael Diederich) opnieuw afscheid probeert te nemen van zijn Trump-imitatie, onder andere bekend van de ‘Netherlands Second’ video bij Zondag met Lubach. Shapiro (Boom Chicago, BNR, Comedy Central) brengt een mix van standup en storytelling, plus een vleugje improvisatie. Zo heeft hij het over campagne voeren en stemmen per brief, maar ook over hoe hij zelf zijn stiefvader aan corona verloor, nadat Trump-aanhangers hem in hun greep kregen.

Wordt Trump écht weer gekozen als president, of zal Harris hem daarvan weerhouden met haar ‘We’re not going back’-statement? Krijgen we eindelijk de eerste vrouwelijke president van de VS, dan laten we Trumpland (hopelijk) voorgoed achter ons. Maar wat als hij wint? Zal Shapiro dan ooit nog kunnen terugkeren naar zijn geboorteland? Twee dingen zijn zeker. Of hij nu wint of niet, Trump zal sowieso zijn eigen overwinning uitroepen. En dit is de eerlijkste en grappigste show van Shapiro so far.

Neem je vragen mee voor beide kandidaten, want Shapiro staat klaar om ze te beantwoorden – als Donald Trump én Kamala Harris.

 Bezoek www.impactentertainment.nl

Fotobeschrijving: Greg Shapiro. Foto: Adrie Mouthaan.
Fotobeschrijving: Greg Shapiro. Foto: Adrie Mouthaan.
Fotobeschrijving: Greg Shapiro.Foto: Adrie Mouthaan.
Fotobeschrijving: Greg Shapiro.Foto: Adrie Mouthaan.