Oogstweekend in het Nederlands Openluchtmuseum

Oogstweekend in het Nederlands Openluchtmuseum


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom naar het Oogstweekend in het Openluchtmuseum!

Op 7 en 8 september nodigen we je uit voor een onvergetelijk Oogstweekend in het Openluchtmuseum. Ontdek wat we allemaal van weiland, akker en moestuin hebben gehaald. Zie hoe de rogge wordt gedorst. Proef unieke bieren en broden. Jonge bezoekers mogen een handje helpen met hooien. Trek gekregen? Haast je dan naar de oogstmarkt met lokale lekkernijen.

Van veld tot fles
Wandel langs akkers waar historische graansoorten staan, laat je erover vertellen en kijk mee hoe ze bewerkt worden. Graan en hop worden omgetoverd tot heerlijke bieren. Vergeet niet aan te schuiven voor de biercolleges bij de museumbrouwerij. Proeven hoort erbij!

Zelf maken
Zonder bijen geen oogst. Zie hoe bijenkorven worden gevlochten, proef van de honing en maak je eigen kaarsje van bijenwas. Volg een rondleiding door de kruidentuin, zie en ruik alles dat eetbaar en bruikbaar is. Pluk mee en leer zelf goudsbloemzalf maken.


Lokaal lekkers
Oogsten is zwaar werk. Is het al schafttijd? Bezoek de oogstmarkt op het Picknickplein waar je allerhande regionale lekkernijen vindt om meteen op te peuzelen én een voorraadje van mee naar huis te nemen.

Zet 7 en 8 september in je agenda en beleef een weekend vol traditie, ambacht en gezelligheid voor alle leeftijden!

 Bezoek www.openluchtmuseum.nl

Oogstweekend in het Nederlands Openluchtmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.