START festival

START festival


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

START festival

Op 14 september 2024 vindt de eerste editie van het START festival plaats in het centrum van Coevorden. Met het startfestival vieren we de opening van het culturele en sportieve seizoen! Doe mee aan diverse workshops en demonstraties, laat je zintuigen prikkelen door straattheater, muziek en nog veel meer. Duik in de geschiedenis tijdens de Open Monumentendag. Of struin over de ambachtelijke markt met kunst en lokale producten. Gratis toegankelijk en voor jong en oud!

Het START Festival vindt plaats in het centrum van Coevorden, verdeeld over een aantal gebieden, namelijk:

Weeshuisweide
De Weeshuisweide wordt omgetoverd tot het Gezonde Plein, waar je kunt deelnemen aan diverse sportclinics zoals dansen, turnen, boogschieten en meer. Ook kun je hier genieten van een verfrissend drankje.

Markt
Op het marktplein kun je genieten van live muziek van lokaal en regionaal talent, en er is een rolschaatsbaan voor zowel kinderen als volwassenen. Tussen het podium en de rolschaatsbaan worden zitjes geplaatst, zodat je rustig kunt genieten van de muziek of de disco-rolschaatsers. Ook op de terrassen van de omliggende horeca is het natuurlijk heerlijk vertoeven. Centraal op het plein staat de infostand met programmaboekjes, plattegronden en stempelkaarten voor de Open Monumentendag. Hier vind je ook een groot scherm waarop we onze sponsoren bedanken.

Parkeerplaats Markt
Op de parkeerplaats Markt/Gedempte Haven vindt een markt plaats met ruimte voor ongeveer 70 standhouders. Hier presenteren lokale aanbieders van cultuur en sport hun ambachtelijke producten, die te koop worden aangeboden.

Notaristuin
In de Notaristuin staat de TheaterTipi, waar voorstellingen en muzikale workshops plaatsvinden. Naast de TheaterTipi kun je neerstrijken op het kringloopterras (waar alles te koop is!) en genieten van koffie, thee, limonade en lokale lekkernijen.

Heb je even behoefte aan rust? Dan kun je terecht in de Luisterbootjes! Vanaf de Haven vertrekt een bootje voor rondvaarten, waarbij je aan boord kunt luisteren naar verhalenvertellers of singer-songwriters terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op Coevorden vanaf het water.

Het Arsenaal
Ook voor de allerkleinsten is er volop vermaak! Bij Het Arsenaal kunnen ze zich uitleven op het Pieter Peuterpad, een parcours vol met diverse obstakels en uitdagingen.

Open Monumentendag
Naast de start van het culturele en sportieve seizoen, staat dit weekend ook in het teken van de Open Monumentendag. Op 14 september besteden we hier extra aandacht aan door stempelkaarten uit te delen voor zowel kinderen als volwassenen. Bij de verschillende monumenten kun je een stempel verzamelen en word je misschien zelfs verrast door muziek, spoken word of theater! Extra bonus: volle stempelkaarten worden beloond met een gezonde lekkernij!

 Bezoek www.actiefincoevorden.nl

START festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.