Kunst, koffie en audiotour

Kunst, koffie en audiotour


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kunst, koffie en audiotour

Nationaal Fortenfestival in het Fort bij Krommeniedijk

Vier een zinderende nazomer tijdens het Forten- en Vestingfestival van 7 t/m 15 september. Waterlinies stonden eeuwenlang centraal in de verdediging van ons land. Als er oorlog was, konden militairen brede stroken land onder water zetten. Met een laagje water tot kniehoogte sloegen ze twee vliegen in n klap. Het land was onbegaanbaar voor soldaten, voertuigen of paarden. En voor boten was het te ondiep om doorheen te varen. Op zwakke plekken in de linie werden forten gebouwd. Het systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is nog terug te zien in het landschap. Ontdek dit unieke erfgoed tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. En van die plekken is het Fort bij Krommeniedijk.

Kunst, koffie en audiotour bij Fort Krommeniedijk op zondag 8 september
Zondag 8 september vallen het landelijk Fortenfestival en de Kunstroute Krommeniedijk prachtig samen. Bekijk buiten de kunst van Expositie Weidevogels en maak binnen gebruik van een gereduceerd tarief voor een kopje koffie/thee met een audiotour door het fort.

Van Fort KIJK tot de basisschool in het dorp zijn op 20 locaties, 40 exposanten, tientallen kunstdisciplines en prachtige uitzichten op water en weilanden met vogels! Bij Fort bij Krommeniedijk zijn die dag de cortenstalen vogels van Babet Straasheijm te vinden.

Kijk voor het volledige programma van de kunstroute: https://kerkvankrommeniedijk.nl/kunstroute-2024

De audiotour in het fort gaat over de Stelling van Amsterdam en de bijzondere rol van dit werelderfgoed in het natuurgebied. De tour is een aanrader voor klein (vanaf 6 jaar) en groot (100-) en duurt ongeveer 30 minuten. De tour is binnen in het goed verwarmde fort. Je bepaalt zelf het tempo en slaat desgewenst een onderdeel over, of doet hem zelfs twee keer.

Op deze speciale dag in Krommeniedijk geldt een speciaal tarief:
Entree Belevingscentrum/Audiotour + koffie/thee en koek voor de gereduceerde prijs van 7,50
Voor houders van de Natuurpas van Landschap Noord-Holland 5,50


Uitkijkpunt (ook in cortenstaal) met informatie over weidevogels

Toegang naar het Uitkijkpunt van het Fort is gratis en te bereiken via de ingang van het Theehuis.

Eten & Drinken
De Theeschenkerij bij het fort wordt gerund door de bewoners van het fort. Een gedeelte van het fort is namelijk een woon-trainingscentrum van De Heeren van Zorg voor jongvolwassenen met autisme. De jongeren heten je van harte welkom in de comfortabele theeschenkerij. Zie www.fortkijk.nl

Locatie
Fort K'IJK
Lagendijk 22
1911 MT Uitgeest

 Bezoek www.landschapnoordholland.nl

Kunst, koffie en audiotour
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.