Zaanse Natuurdag

Zaanse Natuurdag


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vier de Natuur in Zaanstad tijdens de Zaanse Natuurdag op 8 september!
Ontdek de schoonheid en veelzijdigheid van de Zaanse Natuur met leuke activiteiten voor jong en oud.

Op zondag 8 september vindt de jaarlijkse Zaanse Natuurdag plaats, een dag vol activiteiten en ontdekkingen in de prachtige natuur van de Zaanstreek. Deze dag, georganiseerd door verschillende natuurorganisaties en de stichting Promotie Zaanse Natuur, biedt een unieke kans om de rijke flora en fauna van de regio van dichtbij te beleven.

Tijdens de Zaanse Natuurdag kunnen bezoekers deelnemen aan een breed scala aan activiteiten, waaronder begeleide wandelingen, vaartochten, educatieve workshops en spannende natuuractiviteiten voor kinderen. Er is voor ieder wat wils, of je nu een doorgewinterde natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit met het gezin.

Waarom de Zaanse Natuurdag?
De Zaanse Natuurdag wordt georganiseerd om het bewustzijn te vergroten over de unieke natuurgebieden in de Zaanstreek en om inwoners te inspireren tot het behoud van de natuur in hun eigen omgeving. Met steeds meer aandacht voor duurzaamheid en natuurbehoud biedt deze dag een platform om te leren, te ontdekken en actief bij te dragen aan een groenere toekomst.

Programma en Locaties
De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties verspreid over de Zaanstreek, waaronder natuurgebieden, parken, en bezoekerscentra. Een compleet overzicht van het programma en de locaties is te vinden op zaansenatuurdag.nl.

Praktische Informatie
De Zaanse Natuurdag is een gratis evenement en staat open voor iedereen. Voor sommige activiteiten, zoals excursies en vaartochten, is vooraf inschrijven en een kleine bijdrage noodzakelijk, zie onze website zaansenatuurdag.nl. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen!

Wethouder Wessel Breunesse (Natuur en landschap en Recreatie) van Zaanstad is blij met deze aandacht voor de Zaanse natuur: 'De Zaanse Natuurdag is een geweldige aanleiding voor iedereen in Zaanstad om onze prachtige natuur te ontdekken en te ervaren. Dan wordt meteen duidelijk waarom het zo belangrijk is dat we deze beschermen. Ik nodig iedereen uit om op 8 september mee te doen en te genieten van wat onze regio te bieden heeft.’

 Bezoek zaansenatuurdag.nl

Zaanse Natuurdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.