Festival Di-Vers 2024

Festival Di-Vers 2024


-advertentiepositie-



Muziek, ‘80 jaar vrijheid’, Grunberg, markt: Zesde editie Festival Di-Vers op 21 september

NIJMEGEN, 2 september 2024

Op zaterdag 21 september 2024 vindt de zesde editie van het gratis festival Di-Vers plaats in de groene tuinen van Land van Ooij aan de rand van Nijmegen.

Di-Vers zal worden geopend door Burgemeester Hubert Bruls. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan iedereen verder genieten van ‘di-verse’ muziek, eten, verhalen, dans en meer uit alle windrichtingen.

Het festival staat in het teken van ontmoeting en verbinding tussen mensen, culturen en natuur. “Festival Di-Vers biedt mensen die onvrijwillig hun wortels kwijtraakten een vruchtbare plek waar nieuwe wortels kunnen groeien” aldus schrijver Abdelkader Benali, die het festival eerder al eens bezocht.

Op het terrein is onder meer een marktje en is er eten uit zo ongeveer alle windstreken.

Deze editie van Di-Vers wordt gewijd aan de herdenking van de bevrijding van Nijmegen. Het festival staat in het thema van 80 jaar vrijheid door middel van een speciaal programma. Zo zal er interviewprogramma worden gehouden met schrijver Arnon Grunberg, wethouder Cilia Daemen en historicus Bart Janssen. Zij zullen ook met het publiek in gesprek gaan.

Ook is er een optreden van violiste Roza Ambrosius en gitarist In ‘t Hof. Daarna volgt hip-hop en rap van hiphopplatform The Mansion, gedichten van Ishfarah Esseboom en een capoeiravoorstelling van Batuque Capoeira Nijmegen.

Verder komt Tango Noviomagus spelen met zang, piano en een bandoneonist, Groep Meli verzorgt Turkse liedjes en Thijs Kersten sluit het programma van het festival af met gedichten, waaronder een ‘Di-Versgedicht’.

Festival Di-Vers is een initiatief van Bureau Wijland in samenwerking met Netwerk Kleurrijk Groen en Land van Ooij. Di-Vers heeft als doel om een brug te slaan tussen stad en natuur, om zoveel mogelijk mensen met diverse achtergronden te betrekken bij natuur en duurzaamheid.

Ontmoet elkaar en geniet van cultuur en natuur in de groene tuinen van Land van Ooij!

Festival Di-Vers is zaterdag 21 september van 12.00 tot 17.00 uur op het Land van Ooij (Dijkgraaf van Wijckweg 101 te Nijmegen, bij het ‘t Meertje, naast Struin) en is gratis toegankelijk. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP:
WWW.BUREAUWIJLAND.NL/INDEX.PHP/FESTIVAL-DI-VERS/
OF NEEM CONTACT OP MET JITSKE BROERS VIA KLEURRIJKGROEN@BUREAUWIJLAND.NL +31 6 49917283 OF THIJS HABETS VIA THIJS.HABETS@BUREAUWIJLAND.NL +31 6 12782550

 Bezoek www.bureauwijland.nl

Festival Di-Vers 2024 Poster. Foto: Amir Fahimnia
Festival Di-Vers 2024 Poster. Foto: Amir Fahimnia