Open Monumentendag op Fort bij Nigtevecht

Open Monumentendag op Fort bij Nigtevecht


-advertentiepositie-



» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom op Open Monumentendag - zondag 15 september- Fort bij Nigtevecht. Laat je rondleiden door de imposante kazerne en bezoek de spiksplinternieuwe interactieve beleving .

Interactieve beleving
Hoe werkt een waterlinie? Hoe vuur je een kanon af? Hoe was het soldatenleven in de Eerste Wereldoorlog op het fort? De antwoorden op deze vragen krijg je in de multimediale en interactieve beleving Bewapend met water van Natuurmonumenten op Fort bij Nigtevecht bij Abcoude. Op zondag 15 september, tijdens Open Monumentendag, is deze expositie voor het eerst te bekijken. Boek gratis kaartjes voor een rondleiding over het fort (inclusief expositie) of kom alleen kijken naar de expositie Bewapend met water. Daarna is de expositie elk weekend gratis te bezoeken.

Vlieg over het fort
In de keelkazemat van het fort is van alles te beleven. Een korporaal en een sergeant vertellen je over hun diensttijd tijdens de mobilisatie van 1914-1918. Er staat een kanon zoals dat toen gebruikt werd. Op een interactief scherm zie je de werking van een kanon, waarna je het zelf -digitaal- kunt afvuren. Met De verborgen linie vlieg je boven het fort en omgeving en ontdek je wat er allemaal nodig was om het land als verdediging onder water te zetten.

Boek een gratis rondleiding en kom ook
Op Open Monumentendag, zondag 15 september, krijg je niet alleen de kans om een bezoek te brengen aan de expositie Bewapend met water, maar staan ook de fortengidsen klaar om je rond te leiden op Fort bij Nigtevecht. Het fort komt tot leven door de boeiende verhalen van de gids.
Voor deze rondleiding is een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar. Boek daarom vooraf jouw gratis tickets: www.nm.nl/fortbijnigtevecht (zie agenda). Volgeboekt? Dan mag je sowieso langskomen voor een kijkje in de expositie. Samen met een wandeling rond en op het fort en heerlijke koffie, thee en taart heb je alles voor een mooi dagje uit!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Open Monumentendag op Fort bij Nigtevecht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.