Hét riddertoernooi op Slot Loevestein

Hét riddertoernooi op Slot Loevestein


-advertentiepositie-



Hét grote avontuurlijke riddertoernooi op Slot Loevestein

Op 26 en 27 oktober strijden stoere ridders op dappere paarden om de overwinning tijdens het riddertoernooi op Slot Loevestein en verandert de vesting in een middeleeuws kampement.

GA OP AVONTUUR
Reis dit weekend terug naar het jaar 1372. Graaf Albrecht van Beieren heeft Slot Loevestein eindelijk in handen. Om dit te vieren nodigt hij ridders uit voor een riddertoernooi. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

DOE ZELF MEE
Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders, dans op de klanken van de troubadour, vecht mee in de ridderschool en probeer zelf eens met een handboog te schieten. Dwaal door het kampement en ervaar hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden. Tijdens het spectaculaire steekspel galopperen de ridders op hun paard op elkaar af en proberen ze hun lans op de tegenstander te breken, in de hoop het toernooi te winnen. Kies je favoriete ridder en moedig hem zo hard mogelijk aan!

DE LEUKSTE WEG IS OVER HET WATER
De wind die door je haren waait, het stoere slot wat je ziet opdoemen in de verte. Maak je dagje uit compleet en vaar vanuit Woudrichem of Gorinchem naar Loevestein. Wegens verwachte drukte bij het parkeren, roepen we op om zoveel mogelijk via het water te komen. Vanaf Woudrichem vaart het voetveer doorlopend, vanaf Gorinchem vaart Riveer twee keer per dag.

PRAKTISCH
26 en 27 oktober 2024 van 10:00 tot 17:00 uur

Entree
€ 19,00 voor volwassen
€ 14,00 voor kinderen t/m 12 jaar
€ 2,50 toeslag voor Museumkaart en Vestingpas
Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Koop vooraf online je kaartje en gebruik de snel-scan-kassa op de dag zelf.
Heb je een Museumkaart of Vestingpas? Neem de kaart mee en betaal de toeslag bij de kassa. Het is niet nodig vooraf te reserveren, er is altijd plek voor je.

Bekijk alle details en het programma op: https://www.slotloevestein.nl/agenda/riddertoernooi/

HERFSTVAKANTIE
Van 19 oktober t/m 3 november is het herfstvakantie op Loevestein en is er van alles te beleven. Ga op ontdekking in de vesting en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en maak een iconische foto in de kist van Hugo de Groot. Luister naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot. Het thema deze vakantie is ‘Echt nep!’. Dat kan maar over één ding gaan natuurlijk. Dé kist van Hugo de Groot.

Alle informatie over de herfstvakantie en het riddertoernooi vind je op www.slotloevestein.nl.

 Bezoek www.slotloevestein.nl

Fotograaf: Sanne van Heiden.  Foto: Het middeleeuwse riddertoernooi op Loevestein is een weekend vol
Fotograaf: Sanne van Heiden. Foto: Het middeleeuwse riddertoernooi op Loevestein is een weekend vol